Osakeanalyysit

Analyytikko luottaa tähän ongelmayhtiöön

Keskon osavuosikatsauksen ohjeistus näkymistään oli pettymys. Silti Inderesin analyytikko nostaa yhtiön osakkeen tavoitehintaa ja suositusta.

Keskon osavuosikatsaus oli markkinoille jonkinmoinen pettymys – varsinkin ohjeistuksen suhteen. Yhtiö ohjeistaa liikevaihdon kuluvana vuonna pysyvän vuoden 2014 tasolla, ja liikevoiton pysyvän viime vuoden tasolla tai hieman heikkenevän.

Ohjeistus on selkeä pettymys, koska yhtiön on odotettu parantavan tulostaan mm. Anttila-tavaratalojen sulkemisten myötä.

Analyysitalo Inderesin analyytikon Sauli Vilénin mielestä yhtiö onnistui kuitenkin antamaan markkinoille positiivisen viestin uuden toimitusjohtajan suulla.

“Ylivoimaisesti suurin huomio kohdistui tulosjulkistustilaisuuteen, missä uusi toimitusjohtaja Helander esiintyi ensi kertaa. Tulosjulkistustilaisuuden anti oli erittäin positiivinen ja vahvisti selvästi uskoamme yhtiön tulevaisuuden kehityksen osalta”, Vilén toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Kesko lupasi ripeitä toimia Anttilan tappioiden supistamiseksi. Inderesin analyytikko uskoo että mikäli liiketoiminnalle ei löydetä ostajaa, tullaan sen toimintaa supistamaan raskaasti vielä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Tämän lisäksi Kesko tulee myös strategiapäivityksensä yhteydessä keväällä aloittamaan tehostamistoimet uudessa Rauta- ja Erikoiskauppa divisioonassaan. “Kiinteistöjärjestely tullaan saattamaan maaliin vielä alkuvuoden aikana ja odotamme sen tuovan Keskolle noin 400 MEUR:n kertaluontoisen tuoton”, analyytikko arvioi.

“Anttilan supistuvat tappiot, Rautakaupan vahva kehitys etenkin Suomen ulkopuolella ja odottamamme tehostamistoimet luovat pohjan merkittävälle tuloskasvulle tulevien vuosien aikana”, Vilén ennustaa.

Keskon arvostus on Inderesin näkemyksen mukaan kohtuullinen, kun markkina siirtää katseensa Keskon asteittain realisoituvaan tulospotentiaaliin.

Inderes nostaa Keskon tavoitehinnan 35,0 euroon (aiemmin 30,0 euroa) ja nostaa suosituksen lisää-tasolle (aiemmin vähennä).

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös