Osakeanalyysit

Analyytikko luottaa tähän ongelmayhtiöön

Keskon osavuosikatsauksen ohjeistus näkymistään oli pettymys. Silti Inderesin analyytikko nostaa yhtiön osakkeen tavoitehintaa ja suositusta.

Keskon osavuosikatsaus oli markkinoille jonkinmoinen pettymys – varsinkin ohjeistuksen suhteen. Yhtiö ohjeistaa liikevaihdon kuluvana vuonna pysyvän vuoden 2014 tasolla, ja liikevoiton pysyvän viime vuoden tasolla tai hieman heikkenevän.

Ohjeistus on selkeä pettymys, koska yhtiön on odotettu parantavan tulostaan mm. Anttila-tavaratalojen sulkemisten myötä.

Analyysitalo Inderesin analyytikon Sauli Vilénin mielestä yhtiö onnistui kuitenkin antamaan markkinoille positiivisen viestin uuden toimitusjohtajan suulla.

”Ylivoimaisesti suurin huomio kohdistui tulosjulkistustilaisuuteen, missä uusi toimitusjohtaja Helander esiintyi ensi kertaa. Tulosjulkistustilaisuuden anti oli erittäin positiivinen ja vahvisti selvästi uskoamme yhtiön tulevaisuuden kehityksen osalta”, Vilén toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Kesko lupasi ripeitä toimia Anttilan tappioiden supistamiseksi. Inderesin analyytikko uskoo että mikäli liiketoiminnalle ei löydetä ostajaa, tullaan sen toimintaa supistamaan raskaasti vielä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Tämän lisäksi Kesko tulee myös strategiapäivityksensä yhteydessä keväällä aloittamaan tehostamistoimet uudessa Rauta- ja Erikoiskauppa divisioonassaan. ”Kiinteistöjärjestely tullaan saattamaan maaliin vielä alkuvuoden aikana ja odotamme sen tuovan Keskolle noin 400 MEUR:n kertaluontoisen tuoton”, analyytikko arvioi.

”Anttilan supistuvat tappiot, Rautakaupan vahva kehitys etenkin Suomen ulkopuolella ja odottamamme tehostamistoimet luovat pohjan merkittävälle tuloskasvulle tulevien vuosien aikana”, Vilén ennustaa.

Keskon arvostus on Inderesin näkemyksen mukaan kohtuullinen, kun markkina siirtää katseensa Keskon asteittain realisoituvaan tulospotentiaaliin.

Inderes nostaa Keskon tavoitehinnan 35,0 euroon (aiemmin 30,0 euroa) ja nostaa suosituksen lisää-tasolle (aiemmin vähennä).

Kommentoi
Ylös
>