Makrotalous

Yhdysvaltojen keskuspankki ei kiirehdi koron nostoa

Yhdysvaltojen talouden vahvasta kehityksestä huolimatta maan keskuspankilla Fedillä ei näytä olevan aikeita kiristää rahapolitiikkaa liian nopeasti.

Fedin johtaja Janet Yellen kertoi eilisessä puheessaan kongressille, ettei keskuspankilla ole kiire nostaa korkotasoa. Työmarkkinoiden hyvästä vireestä huolimatta, inflaatio ja palkkojen nousu ovat yhä liian alhaiset, Yellen arvioi.

Keskuspankki arvioi korkotason muutosta nyt kokous kerrallaan ja on epätodennäköistä, että korkoa nostettaisiin ennen puolen vuoden vaihdetta.

Fed seuraa erityisesti inflaation kehitystä, joka on edelleen selvästi keskuspankin kahden prosentin tavoitetason alapuolella. Öljyn hinnan lasku on vähentänyt inflaatiopaineita niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin.

Nordean mukaan sijoittajat arvioivat Yellenin eiliset kommentit hieman aiempaa varovaisemmiksi rahapolitiikan kiristämisen suhteen, mikä laski korkoja. Yhdysvaltain 10-vuotisen lainan korko laski jälleen alle kahden prosentin tason lukemaan 1,98 prosenttia. Pankin mukaan valtaosa sijoittajista odottaa Fedin ensimmäisen ohjauskoron noston tapahtuvan syksyllä.

Kommentoi
Ylös
>