Rahoitusteoriaa

Hyljeksityt osakkeet tuottavat paremmin

Markkina-arvo selittää osakkeiden välisiä pitkän aikavälin tuottoeroja.

Yleisen uskomuksen mukaan riskisemmät osakkeet tuottavat paremmin. Rahoitustutkimuksen mukaan tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkansa.

Sijoitustutkimusyhtiö Morningstarin analyytikko Matias Möttölä toteaa artikkelissaan, että osakkeiden välisten tuottoerojen vertailu osoittaa yllättäen alhaisemman riskin osakkeiden riskikorjattujen tuottojen olleen riskipitoisia parempia pitkällä tähtäimellä.

“Matalan beetan eli alhaisen markkinariskin ja volatiliteetin omaavat osakkeet ovat olleet korkean beetan syklisiä sijoituksia parempia riskikorjatulla tuotolla”, Möttölä toteaa.

Yalen yliopiston professori Roger Ibbotsonin tutkimukset osoittavat, että parempi selittäjä sijoituksen tuotolle on sen suosio. Mitä suositumpi sijoituskohde on sijoittajien keskuudessa, sitä korkeammalle hinta nousee ja sitä alhaisemmaksi jää tuleva tuotto.

Erityisesti suuret institutionaaliset sijoittajat karttavat epälikvidejä markkina-arvoltaan alhaisia osakkeita. Sen sijaan suursijoittajat hakevat turvaa ja likdviteettiä markkina-arvoltaan suurista yhtiöistä.

Oleellista on Ibbotsonin mukaan nimenomaan markkina-arvo, ei liikevaihto. Liikevaihdoltaan pienet yhtiöt eivät tuottaneet suuria paremmin. Markkina-arvoltaan pienet yhtiöt eivät ole suursijoittajien suosiossa, ja siksi niiden tulevaisuuden tuotto-odotus on korkean markkina-arvon osakkeita parempi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös