Yritysuutiset

Kesko perustaa kiinteistösijoitusyhtiön

Kesko, ruotsalainen henkivakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring AB ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat tänään sopineet perustavansa tasaosuuksin Ankkurikadun Kiinteistöt Oy -nimisen yhteisyrityksen.

Yhteisyritys omistaa, hallinnoi ja kehittää sille hankittavia pääasiassa Kesko-konsernin käytössä olevia kauppapaikkoja, Kesko kertoo pörssitiedotteessaan.

Järjestelyssä Ankkurikadun Kiinteistöt hankkii Keskolta 34 kauppapaikkaa ja kaksi kauppakeskusta Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi se hankkii Kruunuvuoren Satama Oy:ltä yhden kauppakeskuksen ja Keskon Eläkekassalta kaksi kauppapaikkaa Suomessa.

Kokonaisuuteen kuuluvat kauppakeskukset Merituuli Espoossa, Karisma Lahdessa ja Veturi Kouvolassa. Kauppapaikoissa ja -keskuksissa toimii 15 K-citymarketia, 17 K-supermarketia, yhdeksän K-rautaa ja yksi Rautia K-maatalous. Kauppapaikoista kuusi K-rautaa sijaitsee Ruotsissa.

Hankittavien kauppapaikkojen ja -keskusten käypä arvo on yhteensä 652 miljoonaa euroa. Kesko-konsernin yhtiöiden omistamien kohteiden osuus tästä on 485 miljoonaa euroa. Keskolle syntyy järjestelystä sen toteutuessa noin 76 miljoonan euron kertaluonteinen myyntivoitto.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös