Makrotalous

IMF varoittaa: Kreikan velka nousee 200 prosenttiin bkt:sta

IMF saattaa perääntyä Kreikan uudesta lainaohjelmasta jos maan velkaa ei leikata huomattavasti.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF julkisti tiistaina raportin, jossa se väittää kreikan velanleikkaustarpeen olevan huomattavasti suurempi kuin mitä velkojien ja Kreikan hallituksen hyväksymässä lainaohjelmassa myönnetään.

IMF:n mukaan ilman velkahelpotuksia Kreikan velka suhteessa bruttokansantuotteeseen nousee kahdessa vuodessa jopa 200 prosenttiin.

Kreikan nykyinen velka/bkt-suhde on noin 170 prosenttia. IMF:n arvion mukaan tälle tasolle päästään uudestaan vasta vuonna 2022. Aiempien arvioiden mukaan Kreikan velka tuolloin olisi vain 120 prosenttia bruttokansantuotteesta.

IMF:n mukaan Kreikan talous ja pankit ovat kärsineet mittavia tuhoja parin viime viikon aikana, jolloin pankit ovat olleet kiinni. Kreikkalaispankkien oli pakko sulkea ovensa koska kreikkalaiset alkoivat tyhjentämään tilejään maan talouskriisin pahentumisen vuoksi.

IMF vaatiikin nyt vähintään 30 vuoden lyhynnysvapaita velkoihin. Vaihtoehtona olisivat merkittävät velkaleikkaukset tai vuotuiset tilinsiirrot Kreikan budjettiin.

Tiukkaa linjaa ajaneiden euromaiden kannalta IMF:n raportti on kiusallinen. Saksa, Suomi ja Hollanti eivät ole olleet tähän mennessä valmiita Kreikan velkojen leikkauksiin.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös