Yritysuutiset

Stockmannin myynti laski edelleen – joko pahin takana?

Analyysitalo Inderesin mukaan Stockmannin myynnin pahin pudotus saattaa olla jo takana.

Stockmann-konsernin myynti oli 129,7 miljoonaa euroa kesäkuussa 2015, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Myynti laski vertailukelpoisin valuuttakurssein 1,6 prosenttia edellisvuodesta, kun luvuissa ei oteta huomioon Seppälää. Euromääräinen myynti ilman Seppälää laski 6,1 prosenttia.

Stockmann Retailin myynti laski 8,4 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein. Heikon ruplan vuoksi euromääräinen myynti laski 13,7 prosenttia. Suomessa Stockmannin myynti laski 6,0 prosenttia.

Analyysitalo Inderesin mukaan laskua selittää elektroniikkakaupan siirtyminen Expertille sekä Beauty-myymälöiden sulkeminen. ”Yhtiön mukaan muodin myynti kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, vaikka tuotteiden määrä alennusmyynnissä on ollut edellisvuotta pienempi”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Ulkomailla Stockmann Retailin myynti laski 14,0 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein. Baltian maissa kesän alennusmyynti alkoi viikkoa myöhemmin kuin vuonna 2014, mikä vaikutti negatiivisesti myyntiin. Euromääräinen myynti laski 28,5 prosenttia heikon ruplan vuoksi.

Stockmannin myynnin lasku oli selvästi loivempaa kuin aiempina kuukausina. Inderesin mukaan myyntiluvut olivat jopa kohtuullisen hyviä, kun huomioidaan muotikauppaan negatiivisesti vaikuttaneet kylmät säät.

”Vaikka yhden kuukauden perusteella ei voida vielä julistaa käännettä Stockmanille, saattaa pahin myynnin pudotus olla jo takana”, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan Stockmannin myyntiin kesäkuussa todennäköisesti ovat vaikuttaneet aikaisin alkaneet kesän alennusmyynnit. ”Korkea myynti alennusten aikaan vastaavasti tarkoittaa heikompia bruttomarginaaleja, joten tuloksellisesti uskomme Q2:n olleen Stockmannille haastava”, analyysitalo toteaa.

Inderesin tavoitehinta Stockmannille on kuitenkin edelleen ”Vähennä” ja osakkeen tavoitehinta 6,60 euroa.

Stockmannin osakekurssi on kokenut kovia yhtiön pitkään jatkuneiden vaikeuksien vuoksi. Tällä hetkellä osakekurssi on hieman alle 6,5 euroa, kun se vielä vuonna 2006 kävi yli 35 eurossa.

Stockmann-osakekurssi-072015

Kommentoi
Ylös
>