Indikaattorit

Danske Invest: Suomalaisten sijoittajien riskinottohalukkuus vähentynyt

Danske Investin pohjoismaisen sijoittajabarometrin mukaan vuoden 2015 aikana nähdyt markkinaliikkeet ovat vähentäneet suomalaisten sijoittajien riskinottohalukkuutta.

TNS Gallup selvitti Danske Bank -konserniin kuuluvan Danske Investin toimeksiannosta pohjoismaalaisten sijoituskäyttäytymistä ja -näkemyksiä nyt. Tutkimus toteutettiin syyskuussa 2015 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Tanskassa, ja siihen osallistui 1 000 vastaajaa kustakin maasta.

Danske Investin mukaan markkinoiden turbulenssi on vähentänyt sijoittajien riskinottohalua kaikissa pohjoismaissa – eniten Suomessa ja vähiten Tanskassa.

“Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 34 % arvioi riskinottovalmiutensa laskeneen 6 kk takaiseen verrattuna. Tämä on luonnollista, sillä osalla sijoittajista riskinottovalmius laskee, kun markkinat ovat levottomat ja reagoivat herkästi. Tällaisissa markkinatilanteissa on tärkeää pitää pää kylmänä ja noudattaa omaa sijoitussuunnitelmaa. Hätäisten liikkeiden seurauksena sijoitusten tuotto usein häviää”, kertoo liiketoimintajohtaja Kimmo Laaksonen Danske Bankista.

Myös suomalaisten usko Helsingin pörssin nousuun on edelleen hiipunut. Tutkimuksen mukaan suurin osa (68 %) suomalaisista vastaajista uskoo osakekurssien Helsingin pörssissä laskevan tai pysyvän muuttumattomana seuraavien 12 kk aikana. Ruotsissa vastaava luku kotipörssin osalta on 47 % ja Tanskassa 35 %.

“Näissä tuloksissa on nähtävissä vahvasti Suomen taloustilanne. Tilanne ei kuitenkaan ole niin synkkä, jos katsomme sijoittajan maailmaa ja mahdollisuuksia Suomen ulkopuolella. Odotamme yleisesti osakemarkkinoiden kehittyvän myönteisesti loppuvuoden aikana, vaikka markkinaliikkeet voivat olla voimakkaita molempiin suuntiin. Osakkeiden osinkotuotto on nyt erittäin korkealla korkotasoon verrattuna”, kuvailee Laaksonen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös