Sijoittajan verotus

Sijoittaja, älä päästä myyntitappioita vanhenemaan

Viimeistään vuoden loppupuolella kannattaa tarkistaa, voitko hyödyntää tappioita verotuksessa, neuvoo Veronmaksajain Keskusliitto.

Myynti- eli luovutustappiot voit vähentää verotuksessa vain omaisuuden myynti- eli luovutusvoitoista. “Esimerkiksi osinko-, vuokra- tai korkotuloista luovutustappioita ei saa vähentää”, muistuttaa lakimies Juha-Pekka Huovinen Veronmaksajain Keskusliitosta Taloustaito-lehdessä.

Kun luovutustappiot vähennetään voitosta, verotettava luovutusvoitto pienenee. Maksettavaa veroakin tulee silloin vähemmän, eli tappioiden vähentäminen kannattaa.

Sijoittaja voi vähentää luovutustappiot niiden syntymisvuonna tai viitenä seuraavana vuonna. Aikaraja koskee vuonna 2010 tai sen jälkeen syntyneitä tappioita. Aiemmin aikaraja oli kolme vuotta.

Taloustaito muistuttaa, että nyt on siis viimeinen mahdollisuus hyödyntää vuonna 2010 syntyneet, aiemmin vähentämättä jääneet tappiot. Ne on mahdollista vähentää vielä tänä vuonna syntyvistä voitoista.

“Jos tänä vuonna teet luovutustappioita, ne taas voit vähentää viimeistään vuonna 2020 syntyvistä luovutusvoitoistasi”, Juha-Pekka Huovinen laskee.

Sijoittaja ei voi itse vaikuttaa siihen, mikä tappio mistäkin voitosta vähennetään. “Luovutustappiot vähennetään niiden syntymisjärjestyksessä sitä mukaa kuin luovutusvoittoja syntyy”, Juha-Pekka Huovinen sanoo.

Huovinen varoittaa edestakaisten kauppojen riskeistä. Verottaja saattaa tulkita ne veronkierroksi. Missään ei ole Huovisen mukaan selvästi määritelty, miten pitkä olisi turvallinen aika ostaa sama määrä tappiolla myytyjä osakkeita takaisin.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös