Asunnot ja kiinteistöt

Hypo: Euribor-korot pysyvät alhaalla pitkään

Yritysten ja asuntovelallisten ei tarvitse pelätä lainojensa viitekorkojen noususta vielä pitkään aikaan.

Euroalueella lyhyet korot ovat jämähtäneet miinuksen puolelle EKP:n laskettua talletuskoroa vuoden 2015 lopulla.

”Euribor-korot pysyvät liki nykylukemissa vielä useamman vuoden. Jopa uudet koronlaskut ovat yhä mahdollisia, mutta viitekorkojen pohja alkaa tulla vastaan”, Hypo toteaa uusimmassa talouskatsauksessaan.

Hypon mukaan hätäisimmät ennustajat ovat odottaneet EKP:n ostoohjelman lopetusta ripeällä aikataululla pahimpien deflaatiouhkien hälvennyttyä.

Inflaatiopeikon noususta ei kuitenkaan ole pelkoa. ”Inflaatio on kuitenkin yhä vaimeaa ja inflaatio-odotukset heiveröiset.”

euribor-korot-012016

Hypon mukaan matala ohjauskorko ja osto-ohjelman jatkuminen tarkoittavat yrityksille ja asuntovelallisille lainanhoitomenojen pysymistä nykytasoilla myös tulevina vuosina.

Pitkät korot eivät ole kärsineet lyhyiden tapaan tylsästä vakaudesta, Hypo toteaa. ”Markkinoiden luottamus keskuspankkien toimintakykyyn on yhä ohutta, mikä johtaa rajuihin liikkeisiin pitkässä päässä.”

”Kreikan kriisi on laimentunut toistaiseksi, mutta uhkia riittää sisä- ja ulkopuolella. Pidemmällä aikavälillä ei ole kestävää, että Saksa saa lainaa 30 vuodeksi 1,5 prosentin korolla, kun inflaatiolupaus keskuspankilta on vajaat 2,0 prosenttia”, Hypo linjaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös