Sijoitusideat

Cramo on Handelsbankenin suosikki

Cramo-092014

Kuva: Cramo Oyj

Pankin mukaan Cramon arvostus on hyvin houkutteleva.

Cramon liikevaihto kasvoi neljännellä kvartaalilla neljä prosenttia vuoden takaisesta ja ylitti siten Handelsbankenin ja konsensuksen ennusteet, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 27 miljoonaa euroa eli hieman ennusteita heikompi, mutta silti viisi prosenttia vuoden takaista parempi.

”Ruotsi oli Cramolle vahva markkina, sillä tuotot kasvoivat 7 prosenttia ja olivat siten 6 prosenttia meidän ennustettamme paremmat, vaikka yhtiölle tuli siellä kehityskustannuksia”, pankki toteaa. Myös Norja yllätti positiivisesti, mutta Suomi ja Itä-Eurooppa sen sijaan jäivät pankin odotuksista.

Handelsbankenin mukaan ohjeistus antaa odottaa liikevaihdon kasvua paikallisvaluutoissa ja liikevoittomarginaalin paranevan viime vuodesta.

”Mielestämme kasvun kiihdytys Ruotsissa on rohkaiseva merkki, ja odotammekin tuottojen paranevan siellä tänä vuonna.” Konevuokrausyhtiön kysyntätilanne useilla päämarkkinoilla ja segmenteillä näyttää nyt suotuisalta, pankki toteaa.

Sijoittajan kannalta Cramo näyttää nyt usealla mittarilla houkuttelevalta sijoituskohteelta.

Cramon tuotot näyttävät kasvavan vahvasti ja pitkän aikavälin näkymä on positiivinen, siirtokelpoisten tilojen bisnes on defensiivistä ja yhtiön tase on vahva, Handelsbanken toteaa.

Myös Cramon arvostustaso näyttää pankin mukaan houkuttelevalta. Vuoden 2016 konsensusennuste osakekohtaiselle tulokselle on 1,42 euroa, jolloin P/E-kerroin on 11,5.

Handelsbanken pitää Cramon ostosuosituksen ja tavoitehinnan ennallaan. Tavoitehinta on 23 euroa.

Cramo-osakekurssi-022016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös