Osakeanalyysit

Verkkokauppa.com ylitti ennusteet kaikilta osin

Verkkokauppayhtiön kotimaan myynti kasvoi yllättävän vahvasti.

Verkkokauppa.comin perjantaina julkaisema Q4-tulos oli kaikilta osin erittäin vahva ja raportti ylitti markkinaodotukset kaikilla riveillä, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon mukaan Verkkokauppa.comin liikevaihto kasvoi odotuksia voimakkaammin johtuen onnistuneesta joulukaupasta ja hyvin jatkuneesta tukkueräkaupasta. Liikevaihto kasvoi peräti 24 prosentilla 107,6 miljoonaan euroon, kun ennusteissa oli 102 miljoonaa euroa.

”Yhtiökohtaisen kasvun vakuuttavuutta alleviivaa samaan aikaan Suomessa vain alle 4 % noussut kodinelektroniikan myynti”, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.

”Myös markkina oli Q4:llä yllättävän vahva (+3,9 %) Suomessa. Myyntikate säilyi edellisvuoden tasolla ja sitä tukivat parantunut myyntimix sekä uusien tuoteryhmien kasvu. Vastaavasti tukkueräkauppa ja kireä hintakilpailu painoivat marginaaleja”, Inderes toteaa.

Verkkokauppayhtiön kulurakenteen osalta ei suurempia yllätyksiä saatu ja näin ollen liikevoitto ylitti ennusteet selvästi (4,9 MEUR vs. 3,9 MEUR).

Osinko 0,15 euroa on Inderesin mukaan linjassa markkinaodotuksien kanssa.

Yhtiö ohjeistaa liikevaihdon ja liikevoiton ylittävän 2015 tason ja Inderes odottaa ohjeistuksen nostoa tämän vuoden toisen kvartaalin aikana.

Indiresin tavoitehinta Verkkokauppa.comille on 7,00 euroa ja suositus on ”Lisää”. Nykyinen kurssitaso hätyyttelee jo Inderesin tavoitehintaa.

Verkkokauppa.comia seuraa kolme analyytikkoa Inderesin lisäksi yksi analyytikko antaa ”Lisää”-suosituksen ja yhdeltä tulee edelleen ”Osta”-suositus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös