Markkinakommentit

Kotimaiset pörssiyhtiöt kasvattavat osinkopottia

Meneillään oleva tuloskausi yltänyt melko hyvin odotuksiin niin Suomessa kuin maailmalla, arvioi Nordea.

”Helsingin pörssin viime viikon tulosruuhkan myötä kaikki suuryhtiöt ovat tuloksensa julkaisseet, ja täälläkin tuloskausi on viime viikon pettymyksistä huolimatta kokonaisuudessaan yltämässä odotuksiin. Nordean seurannassa olevista yhtiöistä hieman yli puolet on raportoinut vähintään konsensusodotusten mukaisesta tuloksesta”, pankki toteaa aamun markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan myös suomalaisyhtiöiden alkaneen vuoden näkymät ovat olleet enemmistön osalta odotusten mukaisia.

”Vaisua ylimmän rivin kasvua, mutta silti edellytyksiä vähintään viime vuoden tasoiseen tulokseen on ollut tulosohjeistusten vakioantia.” Nordean mukaan tuloskauden viestit vahvistavatkin odotuksia tulosten maltillisesta kasvusta myös vuonna 2016 — toki sillä varauksella, etteivät viime viikon synkimmät pelot maailmantalouden horjumisesta toteudu.

Tuloskauden selkeäksi positiiviseksi anniksi voi nostaa yhtiöiden osinkoehdotukset. Nordean mukaan OMXH 25 -indeksin osalta kokonaisvoitonjakopottiaan paisutti 17 yhtiötä.

Suurimpia osingonkasvattajia olivat Nordean mukaan Kesko, Valmet, Cargotec ja tuloskauden tuhdeimmasta tulosylityksestä vastannut Neste.

”Koko pörssissä osinkoa on toistaiseksi kasvattamassa yli puolet yhtiöistä, minkä päälle vielä toistakymmentä yhtiötä on pitämässä osinkonsa ennallaan. Suomalaisyhtiöiden voitonjakosuhteita tarkastellessa ei kuitenkaan voida puhua mistään dramaattisen suuresta osingonjaosta”, Nordea toteaa.

Pankin mukaan osinkojen kasvun taustalla on vahvojen taseiden ja maltillisten investointitarpeiden ohella yhtiöiden kasvaneet tulokset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös