Sijoitusideat

Tässä Taloustaidon pörssilistan uudet kärkiyhtiöt

Listan kärkeen nousi kovien kasvunäkymien United Bankers. Listan kovin nousija on Cargotec.

Taloustaidon pörssilistalla yhtiöille annetaan pisteitä, jotka lasketaan useasta keskeisestä tunnusluvusta.  Tunnusluvut suhteutetaan yhtiön osakekurssiin.

Yhtiöt saavat pisteitä muun muassa tuloksentekokyvystään, osinkotuotosta, omavaraisuudesta ja osakkeen arvostuksesta eri mittareilla. Yhtiön kasvu näkyy pisteissä, ja lisäpisteitä kertyy, jos yhtiön odotetaan kasvavan hyvin kahden seuraavan vuoden aikana.

Listan kärkipaikalle nousi tässä kuussa sijoitustuotteita ja -palveluita tarjoava United Bankers.

”United Bankersin loppuvuosi on arviomme mukaan sujunut hyvin sen kaikissa liiketoiminnoissa ja yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa voimakasta kasvuaan myös vuonna 2016”, Taloustaito toteaa.

United Bankersin etuna on liiketoiminnan erittäin skaalautuva kulurakenne, jonka ansiosta lähivuosien tuloskasvunäkymä on positiivinen.

Taloustaidon mukaan yhtiön arvostus on jäänyt jälkeen sen keskeisistä verrokeista ja ennustamamme lähes 6 %:n osinkotuotto on vahvalla tasolla.

Listan kovin nousija uusimmalla listalla oli lastinkäsittelyratkaisuihin erikoistunut Cargotec.

”Cargotecin osake on noussut listalla 21 sijaa ja on nyt sijalla 20. Cargotecin osake on painunut kuukauden aikana yli 10 % ilman oleellisia muutoksia yhtiön näkymissä”, Taloustaito toteaa.

Kurssilasku on Taloustaidon mukaan painanut osakkeen arvostustason jälleen erittäin houkuttelevaksi, ja kuluvan vuoden ennusteilla osakkeen P/E-luku on vain 11x.

Taloustaidon listan kärjessä ovat seuraavat yhtiöt:

SijaAiempi sijaYhtiö
12United Bankers
21Raute
33Affecto
49Restamax
517UPM

 

Taloustaidolle listan tuottaa osaketutkimusyhtiö Inderes Oy. Ennusteet ovat Inderesin analyytikoiden ennusteita. Lista on koottu 3.2.2016.

Katso koko lista tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös