Osakeanalyysit

Handelsbanken uskoo Amer Sportsiin

Kova kasvu ja kilpailijoitaan houkuttelevampi osakkeen arvostus tekevät urheiluvälineyhtiöstä mielenkiintoisen sijoituskohteen.

Vahvoihin tuotemerkkeihin liiketoimintansa perustavan Amer Sportsin kasvutarina on Handelsbankenin mukaan yksi pörssin mielenkiintoisimpia. ”Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto ja Precor ovat Amerin suorituskyky-orientoituneita tuotemerkkejä, joissa panostetaan yksityiskohtiin, laatuun ja käyttövarmuuteen”, trader Jari Pusa toteaa pankin Sijoitushorisontti-katsauksessa.

Asusteet ja Jalkineet on yhtiön kasvun ajuri. Pusan mukaan erityisesti Salomonin kengät ja Arc’teryxin vaatteet ovat vastanneet kaksinumeroisesta kasvusta viimeisen viiden vuoden aikana, minkä seurauksena yksikkö on kasvanut liikevaihdoltaan kaksi kertaa suuremmaksi kuin entinen sääherkkä ydinbisnes Talviurheiluvälineet.

Amer Sportsin verkkokaupan kasvu on ollut hurjaa. Pusan mukaan viime vuonna verkkokaupan myynti kasvoi 50 prosenttia vuodentakaisesta. ”Verkkokaupan kannattavuus on jo hyvä ja odotamme sen parantuvan vain hieman vuoteen 2020 mennessä.”

Amerin arvostus on tällä hetkellä myös selkeästi kilpailijoita alhaisempi. Pusan mielestä tälle on kasvunäkymien johdosta vaikea löytää perusteita. Kuluvan vuoden tuloksen konsensusennusteella laskettu P/E-kerroin on vajaat 19.

Handelsbankenin suositus Amer Sportsin osakkeelle on Osta. ja tavoitehinta on 32 euroa.

Amer Sportsille satelee ostosuosituksia myös muilta analyytikoilta. Thomson Reutersin tietokannan mukaan kuusi analyytikkoa 12:sta antaa osakkeelle ostosuosituksen. Alipainota- tai Myy -suosituksia ei anna yksikään analyytikko.

Mediaanitavoitehinta on tällä hetkellä vajaat 17 prosenttia yli yhtiön viimeisimmän kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös