Sijoitusideat

Tässä pääsiäisen kotimaiset osakesuosikit

Pohjola Pankki on päivittänyt pääsiäisen alla Helsingin pörssin osakesuosikkinsa.

pääsiäinen-osakesuosikit-osakkeet-032016

Pohjola Pankki on päivittänyt pääsiäisen alla Helsingin pörssin osakesuosikkinsa.

Pohjola Pankki päivittää säännöllisesti OPn Parhaat -osakelistaa. Osakkeen positiivinen tai negatiivinen tuotto-odotus lasketaan Pohjola Pankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. Kokonaisuudessaan Pohjola Pankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle

Pankin viisi tämän hetken suosikkia Helsingin pörssin osakkeista ovat seuraavat:

Nokia

Pankin mukaan Nokian kuluvan vuoden näkymien kannalta keskeinen tekijä on Alcatel-Lucentin kehitys. ”Nokiasta poiketen matkapuhelinverkot ovat noin kolmannes yhtiön liikevaihdosta. Näkemyksemme mukaan kiinteiden dataverkkojen kysyntänäkymät vuodelle 2016 ovat matkapuhelinverkkoja paremmat. Lisäksi Alun liikevaihdosta tulee 43% (2015) Pohjois-Amerikasta missä operaattoreiden investointiaktiviteetin odotetaan säilyvän suhteellisen hyvänä verrattuna muihin markkinoihin”, Pohjola Pankki toteaa.

”Mielestämme nykyinen kurssi ei hinnoittele täysimääräisesti Nokian tuottopotentiaalia.”

Raisio

Pohjola Pankin mukaan Raisio on palannut tuloskasvun tielle, ja myös tulevaisuudennäkymät ovat suotuisat. ”Maitorehuinnovaatio Benemilkin globaali markkinapotentiaali on valtava, minkä lisäksi Intellectual Venturesin kanssa syvenevä innovaatioyhteistyö luo mielenkiintoisia mahdollisuuksia täysin uudelle liiketoiminnalle.”

Tasaisesti kasvavat osingot, vakavarainen tase, vahva kassavirta ja maltillisesti hinnoitellut kasvunäkymät tekevät Raisiosta mielenkiintoisen osakkeen, Pohjola Pankki toteaa.

Atria

Pankki pitää Atrian maltillista arvostusta, vahvaa kassavirtaa sekä hyvää osinkopotentiaalia houkuttelevana yhdistelmänä. Kuluvan vuoden aikana valmistuva Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi tuo noin kahdeksan miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt.

Konecranes

Pohjola Pankin mukaan Konecranesin fuusio amerikkalaisen kilpailija Terexin kanssa avaa uudelle yhtiölle mahdollisuuden järjestellä toimialaa ja parantaa omaa kannattavuuttaan.

Pankin mukaan Kiinalaisen Zoomlionin kiinnostus Terexiä kohtaan perustelee ottamaan huomioon myös fuusion kariutumisen. ”Kärsivälliselle sijoittajalle nykykurssi on molemmissa vaihtoehdoissa houkutteleva.”

F-Secure

Vahvan kassavirran osake on pankin mukaan nykykurssilla maltillisesti hinnoiteltu ja houkuttelevuutta lisää 0,12 euron osakekohtainen osinko.

 

OsakeKurssiTavoitehintaEro%
Nokia5,207,137%
Raisio4,235,530%
Atria8,6910,521%
Konecranes20,322628%
F-Secure2,55318%
Kommentoi
Ylös
>