Indikaattorit

Yritysten luottokysyntä vilkastumassa

Finanssialan Keskusliiton tuoreen pankkibarometrin mukaan ​yritysten luotonkysyntä on piristynyt selvästi vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä viimevuotisesta.

”Yritysten luotonottohalukkuus investointeja varten on barometrikyselyn mukaan pitkästä aikaa vilkastumassa. Tämä on erittäin hyvä uutinen. Investoinnit ovat satsauksia tuotannon kasvuun tulevaisuudessa ja luovat pohjaa talouskasvulle”, Finanssialan Keskusliiton analyytikko Valtteri Vuorio toteaa.

Yritysten luotonkysynnän odotetaan kohdistuvan vuoden 2016 toisella neljänneksellä myös rahoituksen uudelleenjärjestelyihin sekä käyttöpääomatarpeisiin. Lisäksi yrityskauppoja ja -järjestelyjä varten otettujen luottojen kysynnän odotetaan jatkavan vahvistumistaan.

Pankkibarometrin vastaajien arvioiden mukaan yritysten keskeisimmistä rahoitusmuodoista julkisten toimijoiden, kuten Finnveran tai Tekesin, tarjoama rahoitus on edelleen selvässä kasvussa.

Lisäksi markkinoilta hankitun rahoituksen odotetaan kasvavan vahvasti. Myös yrityksen tulorahoituksen, osakeantien ja pääomasijoitusten sekä pankkiluottojen arvioidaan olevan kasvussa.

Finanssialan Keskusliitto kysyy neljännesvuosittain pankinjohtajien käsityksiä ja odotuksia luotonkysynnän ja eri sijoitusmuotojen kehityksestä. Barometrikysely I/2016 tehtiin helmi-maaliskuussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös