Yritysuutiset

SRV:n kauppa vahvistaa tuloskasvunäkymiä

Kuva: SRV Yhtiöt Oyj

Kuva: SRV Yhtiöt Oyj

Analyytikot ovat reivanneet rakennusyhtiön suosituksia ylöspäin reippaasti.

Rakennusyhtiö SRV kertoi eilen allekirjoittaneensa eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa puitesopimuksen lähes 500 vuokra-asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle.

Sopimukseen sisältyy noin 430 asunnon rakentaminen Helsingin Jätkäsaareen, Espooseen, Vantaalle ja Keravalle. Lisäksi kokonaisuuteen sisältyy jo vuoden 2015 lopussa toteutuneiden kauppojen perusteella 41 jo valmista asuntoa Helsingissä ja Vantaalla.  Sopimuksen kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Asunnoista noin 300 sijaitsee Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla ja loput vajaa 200 Keravalla.  Rakennustyöt alkavat kesällä 2016, ja ensimmäiset kohteet Helsingin Jätkäsaareen ja Espooseen valmistuvat loppuvuodesta 2017. Asunnot tuloutuvat rakentamisen ajan valmiusasteen mukaisesti.

Kohteet tulevat SRV:n tilauskantaan vaiheittain vuoden 2016 aikana edellyttäen, että Ilmarinen tekee lopulliset kohdekohtaiset hankintapäätökset.

Analyysitalo Inderes ennustaa SRV:lle vahvaa tuloskasvua lähivuosille ja nyt toteutunut kauppa vahvistaa odotuksia entisestään.

”Tulosta ajaa ennusteissamme selvästi lähivuosina kasvavat asuntomyynti- ja valmistumismäärät, toimitilarakentamisen katerakenteen vahvistuminen ja volyymikasvu”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nyt saadun kaupan myötä neuvottelu-urakoituja asuntoja tulee olemaan rakenteilla vuoden loppupuolella todennäköisesti selvästi Inderesin aiempaa arviota enemmän.

Inderes nostaa alustavan arvion perusteella kuluvan vuoden liikevoittoennusteitamme noin 2-3 prosenttia ja ensi vuoden liikevoittoennustetta 4-5 prosenttia.

Analyytikoiden suositukset SRV:n osakkeelle ovat nousseet kuukaudessa reippaasti. Reutersin tietokannan mukaan kaikki kolme yhtiötä seuraavaa analyytikkoa antoivat osakkeelle Vähennä-suosituksen kuukausi sitten. Nyt vain yksi analyytikko antaa Vähennä-suosituksen ja kaksi antaa Lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös