Yritysuutiset

Myyntiluvan kariutuminen merkittävä takaisku Reveniolle

Odotukset silmänpainemittarin kasvunäkymistä muuttuivat sumuisiksi.

Silmänpainemittareihin erikoistunut Revenio Group ilmoitti eilen, että sen Icare HOME -silmänpainemittareille ei myönnetty myyntilupaa Yhdysvaltoihin.

Icare Finland Oy jätti syyskuussa 2015 silmänpaineen kotimittauksiin tarkoitetulle Icare HOME-silmänpainemittarille myyntilupahakemuksen Yhdysvaltojen lääkelupaviranomaiselle FDA:lle.

Revenio tiedottaa mahdollisimman pian tarkemmin kielteisen päätöksen vaikutuksista.

Icare HOME -silmänpainemittarilla on myyntilupa kaikissa Euroopan maassa sekä Australiassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Brasiliassa, Taiwanissa, Kanadassa ja Kiinassa.

”Myyntiluvan käsittely on venynyt odotuksia pidemmäksi, mutta sen torjuminen oli silti yllättävää”, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

Pankin mukaan odottamaton takaisku on yhtiön kasvustrategian kannalta merkittävä, minkä myötä osakekurssi romahtikin uutisesta eilen yli 23 prosentin laskuun.

Viime vuosina voimakkaasti kasvanut Revenio ei kommentoinut vielä eilen tarkemmin kielteisen päätöksen vaikutuksista tai mahdollisista jatkosuunnitelmista USA:n markkinoiden suhteen.

Uutinen oli myös analyysitalo Inderesille selkeä pettymys. Inderes tarkisti välittömästi Revenion tavoitehinnan 25 euroon aiemmasta 29 eurosta, mutta pitää lisää- suosituksen ennallaan.

”Keskeisin kysymys on, siirtyivätkö HOME:n odotukset nyt vain kauemmas tulevaisuuteen vai oliko tämä kuolinisku koko tuotteelle”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalo uskoo yhtiön käynnistävän lupaprosessin uudelleen.

”Suosittelemme sijoittajia odottamaan näkyvyyttä yhtiön jatkotoimenpiteisiin. Parhaassa tapauksessa päätös liittyi sellaiseen asiaan, joka yhtiön on helppo korjata, minkä jälkeen lupaprosessi voidaan käynnistää uudelleen.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös