Markkinakommentit

FIM pitää osakkeet alipainossa – tässä syyt

osakemarkkinat-riskit-042016

Osakkeet eivät näytä FIM:n mielestä nyt houkuttelevalta vaihtoehdolta – eivät Euroopassa, Yhdysvalloissa, eivätkä kehittyvillä markkinoilla.

Eurooppalaiset osakkeet ovat pitkään näyttäneet tarjoavan sijoittajille korkeampaa riskipreemiota ja/tai alhaisempaa arvostusta suhteessa USA:n osakkeisiin, FIM toteaa artikkelissaan. Tämä on houkutellut sijoittajia Euroopan suhteelliseen ylipainottaseen.

”Vastustamme edelleen tätä houkutusta, sillä Euroopan osakemarkkinoiden lähikuukausien haasteet ovat moninaiset”, FIM toteaa.

FIM:n mukaan euron vahvistuminen dollariin nähden rasittaa yritysten ennestäänkin vaisua tuloskehitystä. ”Pankkisektorin tuloksentekokyky on vallitsevassa korkoympäristössä rajallinen, ja poliittiset riskit, kuten Brexitin hyvän sijoitusmahdollisuuden rajoittavat kansainvälisten rahavirtojen ohjautumista Eurooppaan. Alhainen talouskasvu ja inflaatio näyttävät myös vaivaavan Eurooppaa sitkeästi.”

Myös kehittyvillä markkinoilla on riskinsä.

FIM:n mukaan monilla mittareilla tarkasteltuna kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat arvostukseltaan länsimaiden osakkeita vähemmän vaativia tarjoten pidemmällä aikavälillä hyvän sijoitusmahdollisuuden.

”Emme ole kuitenkaan vielä lähteneet ylipainottamaat EM-osakkeita, sillä suhteelliselle ”halpuudelle” on syynsä, joista yksi on pitkään jatkunut heikko yritysten tulosten ja pääomien tuottokehitys, jonka päättymisestä ei vielä ole riittävää varmuutta.”

FIM ei näe syytä ylipainottaa myöskään amerikkalaisosakkeita.

”USA:n suurimmat osakeindeksit ovat käytännössä all-time-high-tasolla eivätkä ole muun maailman tavoin laskeneet huolimatta heikentyneestä maailmantalouden kuvasta ja amerikkalaisten yritysten tuloksiin kohdistuneista alentuneista ennusteista”, FIM toteaa.

Näin jenkkiosakkeiden arvostukset ovat ikään kuin jääneet ”roikkumaan korkealle”, FIM toteaa. ”Perusteltua on kysyä ensinnäkin, minkälaisen tulevaisuuden tuloskasvuodotuksen osakkeiden hinnat pitävät sisällään ja toiseksi, mikä amerikkalaisten osakkeiden pidemmän aikavälin tuotto-odotus voi olla lähdettäessä vallitsevalta arvostustasolta.”

FIM:n malliallokaatiossa osakesijoitukset ovat nyt alipainossa ja ylipainossa olevat korkosijoitukset ovat painottuneet vähemmän riskipitoisiin kohteisiin. Varovaisuuden taustalla on tilanne, joka on syntynyt vuosia jatkuneen ultrakevyen rahapolitiikan seurauksena.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös