Sijoitusideat

Tuloskausi alkoi – näihin yhtiöihin Handelsbanken luottaa

Kuva: Valmet Oyj

Kuva: Valmet Oyj

Pankki nostaa esille kaksi osakepoimintaa Helsingin pörssistä, joilla se uskoo olevan nousupotentiaalia yli ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskauden.

Helsingin yleisindeksin P/E-kerroin on laskenut 10 vuoden keskiarvonsa tuntumaan. Yleisindeksin keskiarvo on 15,3.

”Tässä vertailussa on kuitenkin syytä muistaa, että koskaan aiemmin 10 vuoden aikana ei korkotaso ole ollut näin alhainen, mikä tekee nykyisestä arvostuksesta houkuttelevamman”, Handelsbankenin Trader Jari Pusa toteaa pankin Sijoitushorisontti-katsauksessa.

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta yhtiöistä kovimmat kasvuodotukset kohdistuvat Pusan mukaan Amer Sportsiin, Huhtamäkeen, Koneeseen ja Valmetiin, joista mielenkiintoisimpina Handelsbanken Koneen ja Valmetin.

”Vaikka Valmetiin kohdistuu kasvuodotuksia myynnin ja tuloksen osalta, näyttää markkinoiden odotus uusista tilauksista suhteessa yhtiön uutisoimiin tilauksiin olevan hyvin alhainen”, Pusa toteaa.

Valmetista on kuluvan vuoden aikana tulossa vahvan kassavirran ansiosta velaton, mikä mahdollistaa yritysostojen myötä vakaan kasvun.

Yhtiön arvostustaso on houkutteleva. Pusan mukaan markkinat hinnoittelevat Valmetin siten, että yhtiön arvo muodostuu käytännössä vain vakaista liiketoiminnan osista Palveluista ja Automaatiosta. ”Tästä huolimatta arvostus jää muita pohjoismaisia konepajayhtiöitä kymmeniä prosentteja alhaisemmaksi.”

Koneen pitkän kurssinousun ajurina on ollut Kiina. Pusan mukaan viimeisen parin vuoden aikana siitä on tullut myös jarru maan talouskasvun osoitettua hidastumisen merkkejä. ”Lyhyellä tähtäimellä näemme Kiina-huolien väistyvän varastotasojen laskiessa ja asuntojen hintojen laskun ja viimeaikaisen talousdatan osoittaessa merkkejä käänteestä.”

Handelsbanken luottaa Koneen kasvuun. ”On erikoista, että kasvettuaan keskimäärin 10 % tahtia viimeiset 10 vuotta, yhtiö kasvaisi vain 3-4 % seuraavien kolmen vuoden aikana kuten markkinoiden konsensus odottaa. Me odotamme 6-8 % kasvua, minkä johdosta liikevoittoennusteemme ovat 7-10 % muita korkeampia.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös