Osakeanalyysit

Wärtsilä petti odotukset – markkinakommentit yllättävän synkkiä

Lähde: Wärtsilä Oyj

Lähde: Wärtsilä Oyj

Wärtsilän aamulla julkaisema ensimmäisen kvartaalin tulos jäi selvästi markkinoiden odotuksista.

Yhtiön liikevaihto supistui odotetun kasvun sijaan ja vertailukelpoinen liikevoitto oli vain 84 miljoonaa euroa, kun konsensusennuste oli 114 miljoonaa euroa. Wärtsilä kuitenkin toisti ohjeistuksensa, jonka mukaan kuluvana vuonna liikevaihto kasvaa 0-5 prosenttia ja kannattavuus on 12,5 – 13,0 prosenttia.

Wärtsilä kertoi myös tehostamistoimista, joilla se pyrkii saavuttamaan 50 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Yhtiön markkinakommentit olivat synkkiä, ja yhtiön mukaan olosuhteet laiteliiketoiminnoissa ovat

heikentyneet. Analyysitalo Inderesin mukaan tämä oli lievä yllätys, sillä Inderes odotti tilanteen pysyvän suunnilleen yhtä vaikeana kuin aikaisemminkin.

”Tuotannon ylikapasiteetin seurauksena perinteiset moottorivalmistajat ovat keskittyneet ilmeisesti yhä vahvemmin voimalaitossektorille, mikä painaa hintatasoa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Uudet tilaukset olivat kuitenkin vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta hyvällä tasolla. Inderesin mukaan huolenaiheena on tällä hetkellä uusien tilausten katetaso haastavassa toimintaympäristössä.

”Ensireaktiomme Q1-raportista on negatiivinen ja odotamme osakkeen avaavan laskuun suhteutettuna yleiseen markkinakehitykseen”, analyysitalo toteaa.

Inderesin suositus Wärtsilän osakkeelle on Vähennä ja tavoitehinta 38 euroa. Osake oli tänään noin klo 14 laskussa yli neljä prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös