Osakeanalyysit

Yllättääkö Nokia? Osake edullinen kasvunäkymiin nähden

Pankki pitää yhä Nokian osakkeen ostosuosituksen.

Ericssonin heikon ensimmäisen kvartaalin perusteella Nokian tammikuinen ennuste lyhyen ajan heikosta markkinatilanteesta näyttäisi toteutuneen. Handelsbankenin mukaan tällä hetkellä on vain vähän markkinoita, joilla kysyntä mobiiliverkkolaitteille olisi kelvollista.

Pankki uskoo kuitenkin Nokian myynnin kasvuun.

”Alcatel-Lucent -fuusion jälkeen uskomme Nokian myynnin operaattoreille kääntyvän kannattavaksi ensi vuodesta alkaen, mikä tarjoaa yhtiölle paremman kasvuprofiilin Ericssoniin verrattuna”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Handelsbanken näkee myös potentiaalia 300 – 400 miljoonan euron ylimääräisiin kustannussäästösynergioihin. ”Tämä kasvattaisi synergiaedut yhteensä 1,2-1,3 miljardiin euroon. Yhtiöllä on hyvä johto ja tehokas kustannuspohja, joka voi auttaa parantamaan sen markkinaosuutta.”

Nokia voikin olla tulosyllättäjä.

”Alkuvuoden heikkojen olosuhteiden ei pitäisi olla yllätys, ja Nokia voikin nyt yllättää mielestämme todennäköisemmin positiivisesti kuin negatiivisesti.”

Handelsbanken uskoo Nokian arvostuksen olevan liian matala, kun otetaan huomioon yhtiön mahdollisuus kasvattaa orgaanista myyntiään 3-4 prosenttia vuodessa ja liikevoittoa huomattavasti enemmän kustannussäästöjen myötä.

Nokia julkaisee Q1-lukunsa ensi tiistaina.

Handelsbanken laski Nokian tavoitehinnan kuitenkin 6,3 euroon aiemmasta 6,5 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös