Indikaattorit

EK: Suhdannekäännettä ei näköpiirissä – vain yksi toimiala on valopilkku

Suomalaisyritysten suhdannenäkymät seuraavalle puolelle vuodelle ovat edelleen varovaiset, eikä merkittävää käännettä parempaan ennusteta.

Elinkeinoelämän Keskusliitto kysyi yrityksiltä huhtikuussa, miten ne arvioivat suhdannekehitystään kesän ja syksyn 2016 aikana.

Suhdannebarometrin mukaan teollisuusyritysten tämänhetkinen tilanne on keskimääräistä heikompi. Tuotannon ennustetaan olevan vain vaivoin kasvussa seuraavan puolen vuoden aikana. Tilauskanta on pienestä parantumisesta huolimatta alle tavanomaisen. Henkilöstön määrän arvioidaan supistuvan edelleen loivasti. Kannattavuuden odotetaan kuitenkin kohenevan aavistuksen.

Teollisuuden yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku oli huhtikuussa lähes ennallaan lukemassa +4 (tammikuussa +3). Huhtikuussa 13 prosenttia teollisuusyrityksistä ennusti suhdanteidensa paranevan seuraavan puolen vuoden aikana. Heikennystä odotti yhdeksän prosenttia vastaajista.

Suhdannebarometrin mukaan myös palveluyritysten suhdannetilanne on yleisesti alle normaalin. Myynnin kasvu jatkuu vain hitaana. Henkilöstön määrään ei ennusteta suuria muutoksia, ja kannattavuus pysyisi nykytasollaan.

Palvelualojen yritysten suhdannenäkymät vahvistuivat hieman, ja uusin saldoluku on +4 (tammikuussa -3). Huhtikuun tiedustelussa 17 prosenttia palveluyrityksistä ennusti suhdannenousua ja 13 % heikkenevää kehitystä seuraavan puolen vuoden ajalle.

Ainoa valopilkku näyttää olevan Rakentaminen, jonka suhdanteet ovat kohentuneet alkuvuoden aikana jonkin verran, ja tämänhetkistä tilannetta kuvataan keskimääräiseksi. Samoin odotukset lähiajoista ovat muita toimialoja valoisammat: suhdanteiden ennustetaan jonkin verran vankistuvan kesän ja syksyn aikana.

Rakentamisen suhdannenäkymien saldoluku kohosi huhtikuussa lukemaan +28 (tammikuussa +4). Paranevia suhdanteita odotti 31 % ja heikkenevää kehitystä 3 % vastaajayrityksistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös