Indikaattorit

Teollisuuden tilaukset yhä laskussa

Teollisuuden tilaukset ovat yhä laskussa – jo kahdeksatta kuukautta peräjälkeen.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2016 huhtikuussa 10,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tilaukset ovat laskeneet yhtäjaksoisesti kahdeksan kuukautta. Tammi-huhtikuun aikana tilaukset laskivat 6,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Yritykset saivat huhtikuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän vain tekstiiliteollisuudessa, toimialan tilaukset kasvoivat 11,4 prosenttia vuodentakaisesta. Muilla teollisuuden toimialoilla tilaukset laskivat.

Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat vuodentakaisesta 3,1 prosenttia, paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 8,8 prosenttia ja metalliteollisuudessa 12,4 prosenttia.

teollisuus-tilaukset-062016

Koko teollisuustuotannon kausitasoitettu muutos edellisestä kuukaudesta, %. Lähde: Tilastokeskus

Pienenä lohtuna koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli vuoden 2016 huhtikuussa 2,1 prosenttia suurempi kuin vuoden 2015 huhtikuussa. Tilastokeskuksen mukaan tammi-huhtikuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi 0,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Huhtikuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 83,4 prosenttia, joka oli 2,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuuden kapasiteetista oli huhtikuussa käytössä 90 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2015 huhtikuussa.

Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli huhtikuussa 85 prosenttia, joka oli 2,6 prosenttiyksikköä vuoden takaista suurempi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös