Sijoitusideat

Etteplan nousi analyysitalon TOP3-osakelistalle

Etteplan hyötyy teollisen internetin kasvunäkymistä ja osakkeen hinta on selvästi kilpailijoita edullisempi, arvioi analyysitalo Inderes.

Etteplan on yksi vähemmän tunnetuista ja vähävaihtoisista pörssin pienyhtiöstä. Yhtiö on teollisten koneiden suunnitteluun, sulautettuihin järjestelmiin ja IoT:n ratkaisuihin sekä ja teknisen dokumentoinnin palveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Asiakkaat toimivat esimerkiksi ajoneuvo-, lentokone- ja puolustusväline-teollisuudessa, sähköntuotannossa ja voimansiirrossa sekä materiaalinkäsittelyssä.

Teollinen internet on uusi kivijalka

Etteplan laajensi palvelukonseptiaan teolliseen internetin sovelluksiin ostamalla viime keväänä Espotel Oy:n ja Soikea Solutions Oy:n koko osakekannat.

Vuonna 2015 Etteplanin liikevaihto oli 141,1 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 2 500 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Kiinassa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa.

Liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuuttakurssein ensimmäisellä kvartaalilla 11,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Etteplan odottaa koko vuoden 2016 liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan merkittävästi vuoteen 2015 verrattuna.

Kurssilaskulle ei perusteita

Etteplanin osakekurssi on laskenut tuoreiden yritysostojen rahoittamiseksi järjestetyn merkintäoikeusannin aikana.

Inderesin mukaan kurssilaskulle ei löydy perusteita.

”Uskomme Espotel- ja Soikea Solutions-yritysostojen luovan vahvan kokonaisuuden teollisen internetin ratkaisuihin, mitä kautta uskomme niiden luovan myös omistaja-arvoa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon mukaan teollinen internet on alan tärkeimpiä trendejä ja uskomme kokonaisuuden tuovan Etteplanin merkittäviä kasvumahdollisuuksia.

Vahvat kasvunäkymät

Inderes uskoo Etteplanin kasvuvoimaan.

”Etteplanin kehitys on ollut viime vuosina vakuuttavaa siitä huolimatta, että markkinatilanne on ollut koko ajan heikko. Pidämme yhtiötä toimialan edelläkävijänä ja mm. Managed Services-palvelut ovat osoittaneet toimivuutensa, mikä on näkynyt myös parantuneena kannattavuutena. Lisäksi Etteplanin Tekninen Dokumentaatio-liiketoiminta on ollut voimakkaassa kannattavassa kasvussa.”

Lisäksi yhtiön arvostustaso on houkutteleva, analyysitalo toteaa. ”Kuluvan vuoden P/E-luku on noin 12x ja ensi vuoden ennusteellamme se on 10x, kun yritysostojen kontribuutiot ovat tulosennusteissa täysin mukana.”

Inderesin lähivuosien osinkotuottojen ennuste asettuu noin 4-5 prosentin tasolle.

”Etteplan on arviomme mukaan myös noin 15 % aliarvostettu suhteessa pääasiassa ruotsalaiseen verrokkiryhmäänsä, mitä emme pidä perusteltuna. Varoitamme kuitenkin osakkeen rajallisesta likviditeetistä”, Inderes toteaa.

Inderesin suositus osakkeelle on Lisää ja tavoitehinta on 5,4 euroa.

Etteplan-osakekurssi-062016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös