Rahastotietoa

BlackRockilta uusi joukkolainojen ”pudonneiden enkeleiden” ETF

BlackRock tuo markkinoille uuden ETF:n, jonka avulla on mahdollista sijoittaa joukkolainojen “pudonneisiin enkeleihin”.
”Pudonnut enkeli” tarkoittaa joukkolainoja, joiden luokitus on laskenut investointiluokasta high yield -luokkaan. Ne voivat vedota sijoittajiin, jotka etsivät hyötyä syntyneistä hintapoikkeamista.

iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF (WING) -rahasto sijoittaa globaaleihin joukkolainoihin, joiden luokitus on laskenut high yield -luokkaan. ETF perustuu indeksiin, joka sijoittaa 450 kohteeseen.

Hyvän hajautuksen varmistamiseksi kunkin liikkeellelaskijan osuus ETF:stä on maksimissaan 3 prosenttia markkina-arvosta. Indeksi tasapainotetaan kuukausittain. Siitä poistetaan kehittyvien markkinoiden liikkeellelaskijat ja joukkolainat, joiden luokitus on alle B–.

”Alkuvuosi on ollut ennätyksellinen korko-ETF-tuotteille – vuoden alusta niihin on sijoitettu yli 60 miljardia dollaria. Sijoittajat käyttävät ETF:iä sijoittaakseen edullisesti erilaisiin korkotuotteisiin ja hajauttaakseen salkkujaan matalien korkojen haastavassa ympäristössä”, sanoo Brett Olson, BlackRockin iSharesin EMEA-alueen korkojohtaja.

“Asiakkaamme haluavat lisää innovatiivisia korkotuotteita parantaakseen tuottojaan. BlackRockilla on nyt tarjolla 89 Eurooppaan rekisteröityä korko-ETF-tuotetta sijoittajille. Tällä uudella ETF:llä sijoittajat voivat hyötyä mahdollisesta ’pudonneiden enkeleiden’ hintapoikkeamista”, Olson jatkaa.

iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF on fyysisesti replikoiva eli se sijoittaa suoraan arvopapereihin. ETF:n kulusuhde on 0,5 %.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös