Yritysuutiset

Sijoituspalveluyritysten kannattavuus yhä laskussa – lähes puolet yrityksistä tappiollisia

Sijoituspalveluiden liikevoitto on laskenut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2014 lähtien. Lähes puolet alan yrityksistä teki tappiota.

Tilastokeskuksen mukaan sijoituspalveluyritysten liikevoitto oli 20 miljoonaa euroa vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevoitto pieneni 25 miljoonalla eurolla edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Edelliseen neljännekseen verrattuna liikevoittoa kertyi reilut 8 miljoonaa euroa vähemmän. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen sijoituspalveluyritystilastosta.

Palkkiotuotot olivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 90 miljoonaa euroa, mikä on 13 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuoden 2015 vastaavana ajankohtana. Korkotuotot olivat 0,2 miljoonaa euroa, mikä on 43 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 44 prosenttia vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Sijoituspalveluyritysten suurin kuluerä olivat hallintokulut, joita kertyi vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä 47 miljoonaa euroa, mikä on 6 miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin ja edelliseen neljännekseen verrattuna hallintakuluja oli 5 miljoonaa euroa vähemmän.

Sijoituspalveluyrityksiä oli toiminnassa vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen lopussa 63 kappaletta, joista 34 teki voitollisen liiketuloksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös