Oma talous

Suomalaiset unelmoivat rahasta enemmän kuin terveydestä

OP:n teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset haaveilevat rahasta ja omaisuudesta enemmän kuin terveydestä. Miesten ja naisten haaveet ovat erilaisia.

OP:n teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset haaveilevat rahasta ja omaisuudesta enemmän kuin terveydestä. Miesten ja naisten haaveet ovat erilaisia.

Rahan ja vaurastumisen nimesi tärkeimmäksi haaveekseen 16 prosenttia suomalaisista. Tämä selvisi OPn Haavetutka-tutkimuksessa, johon vastasi lähes 1200 suomalaista toukokuun lopussa.

Rahan ja omaisuuden jälkeen suomalaisten seuraavaksi suurimpia haaveita ovat rakkaus ja terveys. OP:n tutkimuksen mukaan rakkautta ja ihmissuhteita piti suurimpana haaveenaan 14 prosenttia suomalaisista, samoin omaa terveyttä ja hyvinvointia.

”Suomalaiset haaveilevat rahasta ensisijassa sen tuoman huolettomuuden, vapauden ja taloudellisen riippumattomuuden vuoksi. Ihanteena nähdään tilanne, jossa monenlainen ”nipin napin” -sinnittely vähenee, ja murheet kevenevät”, sanoo OPn kuluttajaekonomisti Maarit Lindström.

Kahdelle viidestä (42 %) suurimman unelman toteuttamiseen riittäisi alle 10 000 euroa. Miehet näyttävät unelmoivan naisia kalliimmin. Naisista 47 prosenttia arvioi unelman toteutuvan joko kokonaan ilman rahaa tai alle kymppitonnilla, miehistä näin arvioi vain 36 prosenttia.

Miesten ja naisten erot ovat varsin tuttuja. OP:n tutkimuksen mukaan naiset unelmoivat selkeästi miehiä enemmän lomailusta, terveydestä ja rakkaudesta, perheestä ja lapsista, puutarhanhoidosta ja lemmikkieläimistä. Miehet taas unelmoivat naisia enemmän auton ostosta.

1 kommentti
  • Bernstein sanoo:

    Se, että ihmiset unelmoivat enemmän rahasta kuin rakkaudesta, on pelkkä kronologinen harha:
    Kun rakkaudessa ei lykästä ja selkääkin särkee, ongelmien kuvitellaan johtuvan alituisesta rahapulasta ja se yritetään korjata ensin.

    Se taas, että naiset asettavat rakkauden, vapaa-ajan ja jopa perhearvot(kirosana) rahan edelle, johtuu tietenkin sukupuolieroihin liittyvästä biologiasta. Sitä ei kuitenkaan nykyisen sukupuolettomuuskulttuurin vallitessa kukaan tohdi ääneen lausua.

  • Ylös
    >