Sijoitusideat

It-yhtiö kehitti hittituotteen, jonka mahdollisuuksia sijoittajat eivät ymmärrä

Osakemarkkinat eivät tunnista Comptelin kehittämän mobiilidatan hinnoitteluratkaisun potentiaalia, väittää analyysitalo Inderes.

Teleoperaattoreille ohjelmistoja ja palveluja toimittava Comptel tiedotti tällä viikolla solmineensa ensimmäisen laajan kaupallisen sopimuksen digitaaliselle SaaS-pohjaiselle FWD-myyntikanavalleen bangladeshilaisen Robi Axiata Limitedin kanssa.

FWD tarjoaa sekä kuluttajille että operaattorille yksinkertaisen ratkaisun mobiilidatan hinnoitteluun liittyviin ongelmiin erityisesti kehittyvillä markkinoilla. FWD:ssä loppukäyttäjät ostavat dataliittymän älypuhelimeen mikromaksuina suoraan sovelluksesta aikapohjaisella hinnoittelulla.

Comptelin ensimmäinen SaaS-ratkaisu mahdollistaa nyt datapakettien oston aikaveloitteisesti Robilta, joka on maansa nopeimmin kasvava teleoperaattori, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Monivuotisen kaupan arvo tulee perustumaan FWD-ratkaisua käyttävien Robin tilaajien ostojen määrään.

“FWD-ratkaisun innovatiiviset toiminnot muuttavat sen, kuinka operaattorit myyvät mobiilidataa. Robi Axiata on FWDin ensimmäinen asiakas kehittyvillä datamarkkinoilla, joten odotamme mielenkiinnolla, miten ratkaisu soveltuu tällaisille markkinoille. Nämä ovat mielenkiintoisia aikoja Comptelille, eikä vähiten juuri siksi, että FWD-ohjelmistomme löytyy nyt loppukäyttäjän taskusta”, toteaa Comptelin toimitusjohtaja Juhani Hintikka.

Comptel käy parhaillaan neuvotteluja FWDista useamman operaattoriryhmän ja -yrityksen kanssa.

Analyysitalo Inderesin mukaan FWD on erittäin mielenkiintoinen tuote, sillä Comptelin FWD-ansainta perustuu osuuteen sovelluksen tuottamasta liikevaihdosta, mikä periaatteessa mahdollistaa tuotteelle erinomaisen skaalautuvuuden.

”Arviomme mukaan tulemme saamaan tämän vuoden viitteitä tuotteen potentiaalista, kun ensimmäiset asiakkuudet on saatu ajettua ylös. Tässä vaiheessa näemme kuitenkin erittäin skaalautuvan FWD:n suurena mahdollisuutena Comptelin kannalta eivätkä osakemarkkinat mielestämme tunnista vielä tätä potentiaalia”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin mukaan Comptelin arvostustaso ei huomioi yhtiön teknologista kilpailuetua, vahvoja kasvunäkymiä sekä FWD-tuotteen potentiaalia. ”Arvostuksen perusteella FWD on tällä hetkellä ilmainen optio Comptelin osakkeessa. Mielestämme tämä tilanne kannattaa hyödyntää, vaikka FWD:n onnistumisesta ensimmäiset merkit tullaan näkemään aikaisintaan vuoden lopulla.”

Inderesin tavoitehinta Comptelin osakkeelle on 1,85 euroa ja suositus on Osta. Yhtiö on yksi Inderesin tämän hetken TOP3-osakkeista.

Comptelin osakekurssi on noussut rajusti viime päivinä.

Comptel-osakekurssi-072016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös