Markkinakommentit

Odotukset keskuspankin koronnostosta vahvistuvat

Yhdysvaltojen odotettua vahvemmat talouden makroluvut nostivat odotuksia Fedin koronnostoista, arvioi Nordea.

USA:n vähittäismyynti ja teollisuustuotanto nousivat kesäkuussa markkinoiden odotuksia enemmän, mikä nosti odotuksia Fedin koronnostosta jo tämän vuoden puolella.

Vähittäismyynti kasvoi kesäkuussa 0,6 prosenttia edelliskuusta, kun markkinat olivat odottaneet vain 0,1 prosentin kasvua. Myös hintojen nousu on vakaata, sillä Kuluttajien pohjahintojen nousu pysytteli 2,3 prosentissa. Tämän perusteella USA:n talous kasvoi vahvasti vuoden toisella neljänneksellä, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

USA:n 10-vuotinen valtionlainakorko nousi perjantaina 2 korkopisteellä 1,56 prosenttiin.

USA-10-vuoden-laina-korko-072016

Euroopassa tilanne on varsin toisenlainen. Nordean mukaan EKP:lta ei odoteta uusia toimia tämän viikon kokouksessa, mutta markkinoilla seurataan kommentteja jäljellä olevista työkaluista ja Italian pankeista. ”Odotamme, että perjantaina julkaistavat euroalueen ostopäällikköindeksit putoavat markkinaodotuksia enemmän, mikä toisi eurokorkoihin uutta laskupainetta”, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös