Sijoitusideat

Inderes: Citycon tarjoaa korkeaa osinkotuottoa matalalla riskillä

Kuva: Citycon Oyj.

Kuva: Citycon Oyj.

Cityconin osake näyttää nyt monella mittarilla edulliselta osakkeelta.

Kiinteistöyhtiön toisen kvartaalin operatiivinen tulos oli hieman konsensusodotuksia vahvempi ja Inderesin mukaan Q2-raportti oli kokonaisuudessaan lievästi positiivinen, toteaa analyysitalo Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Toisella kvartaalilla Cityconin Q2-vuokratuotot, operatiivinen EBIT ja operatiivinen tulos nousivat voimakkaasti vertailukaudesta viime vuoden heinäkuussa suoritetun 1,5 miljardin euron yrityskaupan ansiosta.

Indereresin mukaan vuokratuotot jäivät hieman odotuksista divestointien ja käynnissä olevien kehityshankkeiden takia. Operatiivinen liikevoitto ja operatiivinen tulos ylittivät puolestaan hienoisesti odotukset pääasiassa odotettua pienempien kiinteiden kulujen ja rahoituskulujen ansiosta.

Operatiivinen osakekohtainen tulos oli 0,043 euroa, kun konsensusodotus oli 0,041 euroa ja Inderesin ennuste oli 0,045 euroa.

Sijoittajien kannalta mielenkiintoisinta lienee kuitenkin Cityconin osakkeen arvostus.

Osake on Inderesin näkemyksen mukaan suhteellisesti matalalle arvostettu etenkin huomioiden yhtiön kiinteistöportfolion koko, kehityshankkeiden ansiosta kasvava operatiivinen tulos sekä maltillinen riskiprofiili.

Myös vertailu kilpailijoihin kertoo Cityconin alhaisesta hinnoittelusta. ”Osake arvostetaan pörssissä noin 21 % alle NAV:in, kun eurooppalaiset verrokit arvostetaan tällä hetkellä keskimäärin noin NAV:in tasolle”, Inderes toteaa.

Inderesin arvioimat operatiivisesta tuloksesta lasketut P/E-luvut ovat lähivuosille suhteellisen alhaiset noin 12-13x.

Osinkotuotto on korkea. ”Citycon maksaa osingon neljä kertaa vuodessa ja lähivuosien osinkotuotto on korkea noin 6,8 %. Kasvavan tuloksen, suhteellisesti matalan arvostustason, maltillisen riskiprofiilin ja vahvan osinkotuoton takia näemme osakkeessa maltillista lyhyen tähtäimen nousuvaraa.”

Inderes toistaa Cityconin Lisää-suosituksen ja 2,40 euron tavoitehinnan.

Citycon-osakekurssi-072016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös