Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Brexitin hopeareunus alkaa näkyä

aurinko-hopeinen-reunus-positiiviset-näkymät-072016
Ison-Britannian päätös erota EU:sta oli sokki rahoitusmarkkinoille, mutta Brexit-pilvillä on myös hopeareunus, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Pictet uskoo, että Yhdysvaltain keskuspankki jättää nyt ohjauskorkonsa ennalleen ainakin ensi vuoteen saakka. Tämä tukee merkittävästi monia riskipitoisia omaisuusluokkia.

Brexit voi myös saada Euroopan ja muun maailman hallitukset lisäämään tukitoimiaan pystyäkseen varautumaan sokkeihin entistä paremmin. Lisäksi osakkeiden arvostustaso on edellisiä viikkoja houkuttelevampi. Siksi Pictet on nostanut osakkeet neutraalista ylipainoon ja pitää alipainon joukkolainoissa.

Varainhoitoyhtiö nostaa brittiläiset osakkeet FTSE 100 -indeksissä ylipainoon, mutta pitää kuitenkin ylipainon myös kullassa vakuutuksena lisääntyneen volatiliteetin kausille.

Brexitin vuoksi osakkeet edullisia

Pelko Brexitin vaikutuksista Ison-Britannian talouteen on saanut sijoittajat rankaisemaan monia Ison-Britannian kotimarkkinoilla toimivia yrityksiä, kuten pankkeja, rakennusliikkeitä ja kiinteistöyrityksiä. Pictet uskoo kuitenkin, että markkina kokonaisuudessaan ei ole yhtä altis poliittiselle myllerrykselle kuin tällä hetkellä näyttäisi.

Brittiläiset osakkeet ovat keskenään hyvin erilaisia, ja hallitus voi ottaa käyttöön liiketoimintaa edistäviä uudistuksia sijoittajien rauhoittamiseksi. Mahdollisiin uudistuksiin kuuluu yhtiöveron leikkaaminen brittiyritysten tukemiseksi.

Ison-Britannian kansanäänestyksen aiheuttama kuohunta on laskenut japanilaisten ja eurooppalaisten osakkeiden arvostuksen tasolle, joka on ristiriidassa talouden perustekijöiden kanssa. Molemmat markkinat hyötyvät paikallisten viranomaisten raha- ja finanssipoliittisesta elvytyksestä.

Euroopan keskuspankki on sanonut olevansa valmis lisäämään likviditeettiä markkinoilla lieventääkseen äänestystuloksen vaikutuksia ja tukeakseen euroa. Jenin vahvuus saattaa pakottaa politiikan muutokseen, mikä todennäköisesti merkitsee raha- ja finanssipoliittista elvytystä.

Keskuspankkien reagointi Brexitiin vaikuttaa merkittävästi maailman joukkolainamarkkinoihin ja valuuttoihin tulevina kuukausina. Sijoittajat seuraavat erityisen tarkasti Yhdysvaltain keskuspankin toimia.

Sijoittajat odottavat Yhdysvaltojen koronnostoa

Markkinoilla on jo hinnoiteltu kaksi koronnostoa Yhdysvaltain keskuspankilta loppuvuodelle 2016. Kansanäänestyksen jälkeen sijoittajat ovat alkaneet uskoa niiden siirtyvän pitkälle ensi vuoteen tai jopa vuoteen 2018. Samaan aikaan Yhdysvaltain keskuspankin ohjeistus muuttuu todennäköisesti alhaisia korkoja edistäväksi.

Vaikka uusien yksittäisten toimien vaikutus olisi todennäköisesti vaatimaton, yhteisesti koordinoituina niillä on mahdollista saada aikaan vahva nousu tuottoisimmissa joukkolainoissa.

Tällä hetkellä Pictet odottaa Yhdysvaltain keskuspankin maltillisuuden korkojen suhteen latistavan tuottokäyrää entisestään, sillä se lisää kysyntää Yhdysvaltain pitkäaikaisille valtionlainoille. Varainhoitoyhtiö pitää siis ylipainon näissä lainoissa ja lisää salkkuun duraatiota. Muiden kehittyneiden maiden valtionlainoista Pictet ei ole yhtä innostunut.

Rahapolitiikka tukee yrityslainoja

Maltillinen korkopolitiikka tukee kuitenkin lainoja ja etenkin high yield -yrityslainoja. Pictet lisää sijoituksia yhdysvaltalaisiin high yield -joukkolainoihin ja nostaa eurooppalaisten high yield -lainojen alipainon neutraaliksi.

Toisaalta eurooppalaisten investointiluokan lainojen arvostus näyttää olevan oikealla tasolla. Sijoittajat ovat jo reagoineet Euroopan keskuspankin yrityslainojen osto-ohjelmaan.

Yhdysvaltain keskuspankin muuttuva kanta on todennäköisesti positiivinen kehittyvien markkinoiden lainoille. Pictet pitää ylipainon kehittyvien markkinoiden dollarimääräisissä joukkolainoissa, mutta pitää neutraalin kannan kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoissa, sillä vaihtelevassa poliittisessa maisemassa kehittyvien maiden valuutat voivat osoittautua volatiilisiksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös