Raaka-aineet

Osakesäästäjät: Osakkeiden ja kullan välillä voimakas riippuvuus

Osakkeiden ja kullan välinen negatiivisen korrelaatio nousi viime viikolla historiallisen korkealle, kertoo Osakesäästäjien keskusliitto.

Osakesäästäjien mukaan amerikkalaisen S&P 500-indeksin ja kultafutuurien korrelaatio nousi lukemaan -0,63. Osakkeiden ja kullan välillä on siis nyt poikkeuksellisen voimakas negatiivinen riippuvuus – osakkeiden laskuaikoina kullan hinta nousee, ja päinvastoin.

“Markkinadataa tarjoavalta Factsetilta löytyy osakkeiden ja kullan välisen korrelaation kehitys vuodesta 1984, josta alkaen keskimääräinen korrelaatio on ollut -0,06. Positiivinen korrelaatiokerroin 1,0 tarkoittaa, että sijoitusinstrumenttien tuotto liikkuu täsmälleen samaan suuntaan. Vastaavasti negatiivinen kerroin -1,0 tarkoittaa päinvastaista liikettä”, Osakesäästäjien toiminnanjohtaja Henri Huovinen toteaa.

Rahoitusteoriassa yleisen modernin portfolioteorian mukaan salkkuun kannattaa valita sellaisia sijoistusinstrumentteja, jotka korreloivat mahdollisimman vähän keskenään.  Huovisen mukaan näin salkun hajaustushyöty on suurempi.

Kulta on aina ollut sijoittajien turvasatama osakemarkkinoiden epävarmuuden aikana, eli sijoittajat luottavat kullan ja osakkeiden negatiiviseen korrelaatioon. Nyt siis kulta näyttäisi tarjoavan aiempaa paremman suojan osakkeiden kurssiromahdusta vastaan.

Tosin historiallinen korrelaatio ei kerro mitään tulevasta korrelaatiosta.

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös