Osakeanalyysit

Kasvuyhtiö Vincit listautuu – näin analyysitalo arvioi merkintähintaa

Listautuva Vincit on ollut yksi menestyneimpiä IT-palveluyrityksiä Suomessa, toteavat analyysitalo Inderesin analyytikot.

Ohjelmistokehityksen ja ICT-palveluiden asiantuntija Vincit Group Oyj ilmoitti 23.9.2016 käynnistävänsä listautumisannin. Viime vuoden lopulla yhtiö fuusioitui ICT-palveluita tarjoavan Javerdel Oy:n kanssa osakevaihdon kautta.

Yhtiö aikoo jättää hakemuksen kaikkien osakkeiden ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Listautumisannissa tarjotaan enintään 2 560 000 osaketta institutionaalisille sijoittajille Suomessa, yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa sekä yhtiön henkilöstölle.

Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden enimmäismäärä vastaa noin 23,3 prosenttia yhtiön osakkeista listautumisannin jälkeen. Osakkeiden merkintähinta on 4,2 euroa ja minimimerkintä on 200 osaketta.

Vincit Group tuottaa IT-palveluita yritysasiakkaille ja julkisen sektorin toimijoille. Palvelut jakautuvat ohjelmistokehitykseen ja ICT-palveluihin. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita.

Vuonna 2015 yhtiön pro forma -liikevaihto* oli 26,1 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa Tampereella ja Helsingissä, palvelukeskus Savonlinnassa sekä toimipiste Palo Altossa Yhdysvalloissa.

Inderesin mukaan Vincit on kasvulla ja kannattavuudella mitattuna yksi 2010-luvun menestyneimpiä IT-palveluyrityksiä Suomessa.

”Yhtiö kasvaa voimakkaasti erityisesti ohjelmistokehitysliiketoiminnassa, missä markkinan kysyntänäkymä on vahva”, Inderesin analyytikot Joni Grönqvist ja Mikael Rautanen arvioivat.

Vuosina 2011-2015 Vincit on kasvanut orgaanisesti keskimäärin 38 prosenttia vuodessa, käyttökatteen ollessa keskimäärin 27 prosenttia, mitkä ovat selkeästi sektorin parhaimpia lukemia, Inderesin analyytikot toteavat. Yhtiö on voittanut markkinaosuuksia erityisesti alan suurilta toimijoilta, kuten Tiedolta CGI:ltä.

Analyytikoiden mukaan Vincitin selkeä kilpailuetu on tehokas ja itseohjautuva organisaatiorakenne, minkä ansiosta yhtiö yltää jopa kaksinkertaiseen kannattavuuteen moniin kilpailijoihin nähden.

”Yhtiö erottuu kilpailijoista myös konsulttien joustavalla palkkamallilla sekä asiakkaiden 100 %:n tyytyväisyystakuulla. Yhtiön voimakas panostus henkilöstöön ja yrityskulttuuriin on toiminut erityisesti nykyisessä markkinatilanteessa, jossa kovin kilpailu käydään tällä hetkellä osaajista.”

Entä millaisen hinnan sijoittaja joutuu kasvuyhtiöstä maksamaan? Inderes-analyytikot arvioivat Vincitin arvoksi 54 miljoonaa euroa eli 4,9 per osake.

”Arvioimme Vincitin kasvavan orgaanisesti keskimäärin 16 % vauhtia vuoteen 2018 asti. Yhtiön kannattavuus on jo näkemyksemme mukana täydessä potentiaalissa ja siinä on pitkällä aikavälillä laskupaineita, joten tuloskasvu on siten liikevaihdon kasvun varassa. Lisäksi yritysostot ja kansainvälistyminen ovat osa yhtiön strategiaa. P/E- ja EV/EBIT -kertoimiin sekä DCF-analyysiin pohjautuvia arvostusmenetelmiä käyttäen arvioimme Vincitin arvon asettuvan 54 MEUR:oon (haarukka 48-61 MEUR) eli 4,9 euroon osakkeelta (haarukka 4,3-5,5 EUR/osake).”

Koska merkintähinta 4,2 euroa per osake, vastaa Inderesin antama arvostus tulospohjaisesti reilun 20 prosentin alennusta arvostuksesta.

Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden merkintäaika alkaa tiistaina 27.9.2016.

Lue koko Inderesin analyysi tästä.

Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös