Strategiat

Sijoittajamestari-kisa alkaa pian – tällaisella strategialla voitettiin viime vuonna

Viime vuoden Sijoittajamestari-kisan voittaja keräsi hurjan tuoton omintakeisella sijoitusstrategiallaan.

Sijoittajamestari 2015 -kisan voitti ELEGANSSI hurjalla 614,10 prosenti kehityksellä. ELEGANSSI hallitsi ykkössijaa menestyksekkääsi suuren osan kilpailusta.

Voittaja on 22-vuotias helsinkiläinen, joka on saanut käytännön ohjeet kaupankäyntiin lukemalla eri välittäjien nettisivuilta. Sijoittamisen teorian hän kertoo oppineesa rahoituksen opinnoissani yliopistolla.

Hallitulla riskinotolla kisan voittoon

Viime vuoden sijoittajamestarin mukaan pitkän tähtäimen sijoittamisesta poiketen tässä kilpailussa on olennaista ottaa paljon riskiä ja kohdentaa oma kaupankäynti jonkin tietyn kohde-etuuden ympärille.

”Oma strategiani oli ennakoida keskuspankkien (lähinnä EKP:n) toimenpiteitä ja ennustaa niiden vaikutuksia Saksan osakemarkkoihin. Seurasin keskuspankkien päätöksenteolle olennaisten lukujen (kuten inflaatio ja työttömyys) lisäksi myös muita talousindikaattoreita erottaakseni niiden vaikutukset markkinoiden liikkeisiin”, voittaja kertoo Sijoittajamestari-sivuilla.

 

Sijoittajamestari kertoo, että hän tarkasti omieni ja muiden kilpailijoiden sijoitusten kehityksen monta kertaa päivässä, mutta varsinaisia kauppoja hän teki aika harvakseltaan. ”Pyrin ennustamaan suurempia markkinoiden liikkeitä päivän sisäisten muutosten sijaan. Tosin niinä päivinä, kun keskuspankit ilmoittivat aikeistaan jouduin tarkastamaan markkinoiden reaktiot ja muuttamaan omaa positiotani nopeammin.”

Näin Sijoittajamestari sijoittaa todellisuudessa

Viime vuoden sijoittajamestari sijoittaa tietenkin myös oikeasti.

”Olen sijoittanut suuren osan varallisuudestani ja noin puolet sijoituksistani on alhaisen kulutason ETF:ssä, mutta en käy aktiivisesti kauppaa pörssissä. Kaupankäynti kyllä houkuttelisi, mutta en koe sen olevan passiivista sijoittamista järkevämpää tiheämmän verotuksen ja opintotuen tulorajojen vuoksi.”

Sijoittajamesteri käy kauppaa alhaisen kulutason indeksiosakerahastoilla ja valintaperusteena on kulujen lisäksi mahdollisimman laaja hajautus. ”En yritä ottaa kantaa markkinoiden kehitykseen lyhyellä aikavälillä.”

Minkälaisen neuvon sijoittajamestari antaa varallisuuden kasvattamiseen?

”Jos sijoitettava varallisuus on pienehkö niin kannattaa suosia ainoastaan passiivista sijoittamista ja matalan kulutason indeksiosakerahastoja. Pienenkin etulyöntiaseman saaminen markkinoilla vaatii paljon työtä eikä sitä seuraava tuotto-odotuksen kasvu ole kaiken sen ahertamisen arvoista. Myös kaupankäyntikulut syövät äkkiä työn tulokset”, sijoittajamestari kertoo.

Suurempia varoja hallinnoitaessa tilanne on hieman toinen.

”Jos kuitenkin hallinnoi suurempia summia ja on päättänyt käydä kauppaa aktiivisesti niin kannattaa etsiä tai kehittää itselleen sijoitusstrategia, joka on harvan muun sijoittajan noudattama.” Markkinoilta on mahdollista löytää hinnoitteluvirheitä perusteellisen analysoinnin avulla.

Mikä on Sijoittajamestari-kisa?

SijoittajaMestari on Nordic Growth Market (NGM) järjestämä kilpailu, jossa osallistujat voivat kokeilla osaamistaan kaupankäynnissä hyödykkeillä, indekseillä, osakkeilla, valuutoilla ja koroilla. Kauppaa käydään pörssinoteeratuilla sijoitustuotteilla, joita ovat esimerkiksi Bull & Bear -sertifikaatit ja Mini Futuurit.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 grammaa puhdasta kultaa.

Osallistu tämän vuoden sijoittajamestari-kisaan tästä.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää linkkejä SalkunRakentajan Affiliate-kumppanin sivuille.  SalkunRakentaja-sivusto voi saada kumppanilta mahdollisesti myyntikomissioita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös