Kumppaniblogit

Ethän luule, että vain rikkaat voivat harjoittaa sijoitusten verosuunnittelua?

Sijoitusten tuotoista ja myynneistä verottaja leikkaa osansa heti pois.

Kaikki sijoitukset eivät kuitenkaan ole samalla viivalla, vaan sijoituskohteita valitsemalla voi verotusta suunnitella ilman verokonsulttia ja palmusaarten suojaa. Suomessa on tarjolla sijoitustuotteita, joiden avulla kuka tahansa voi suunnitella verotustaan.

Pankkitalletusten koroista, jos niitä ylipäätään enää saa, pankki tilittää verottajalle 30 prosentin lähdeveron. Myös vuokratuloista maksetaan vuosittain pääomaveroa. Pörssiosakkeiden osinkotuloista pidätetään joka vuosi heti päältä pois pääomavero, ja myyntivoittoveroa maksetaan aina, kun osakkeita tai sijoitusasunto myydään voitolla.

Rahastoissa veronmaksu siirtyy

Sen sijaan sijoitusrahastot toimivat eri tavalla. Rahastoissa salkunhoitajat tekevät sijoituspäätökset ja ostavat ja myyvät markkinanäkemyksensä mukaan osakkeita ja korkoinstrumentteja tuottoja tavoitellessaan. Rahastot eivät kuitenkaan maksa myyntivoittoveroa tekemistään voitollisista kaupoista.

Rahastojen saamat osinko- ja korkotuotot ovat myös verottomia ja tuotot lisätään kunkin osuudenomistajan rahasto-osuuksien päälle. Tällä tavalla vuosituotot kasvattavat tuottoja myös korkoa korolle –vaikutuksen kautta lisää.

Rahastoihin sijoittamiseen ei tarvita suuria summia, jo muutamalla kympillä kuukaudessa voi ryhtyä rahastosijoittajaksi. Säännöllinen rahastosijoitus on kannattavaa, koska näin voi hajauttaa sijoituksia paitsi toimialoittain ja maantieteellisesti, myös ajallisesti, joten kaikki sijoitukset eivät ajoitu kalleimpaan pörssihuuman aikaan.

Vakuutukset tarjoavat mahdollisuuksia verosuunnitteluun

Sijoitus- ja säästövakuutukset tarjoavat lisää verosuunnittelumahdollisuuksia tavallisellekin ihmiselle. Vakuutuksen sisään ostettuja rahasto-osuuksia, osakkeita ja muita sijoitusinstrumentteja voi ostaa ja myydä, eikä näistä myynneistä mene myyntivoittoveroa. Syntyvät sijoitustuotot ovat myös vakuutuksessa verottomia. Veroa maksetaan tuotoista vasta, kun tuottoja nostetaan vakuutuksesta pois.

Säästövakuutuksen aloittaminen ei vaadi suuria summia. Alkuun pääsee 150 euron säännöllisellä kuukausisijoituksella. Näin voi vuosien kuluessa huomaamatta saada kokoon suuriakin summia, koska verotus ei nakerra tuottoja, vaan ne kasvattavat vuosittain lisää tuottoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös