Osakeanalyysit

Inderes: Nokian osakkeessa ei nousuvaraa

Nokian lähivuosien tuloskehitykseen kohdistuu laskupaineita.

Nokian lähivuosien tuloskehitykseen kohdistuu laskupaineita.

Nokian kolmannen kvartaalin osavuosikatsaus jätti ristiriitaisen kokonaiskuvan. Yhtiön kolmannen kvartaalin tulos oli selvästi markkinaodotuksia kovempi, yhtiön kommentit lähiajan näkymistä tuottivat pettymyksen.

Analyysitalo Inderesin mukaan positiivisen tulosyllätyksen taustalla olivat Technologies-yksikön kertatuotot Samsung-sopimuksesta.

”Nokia on laittanut itsensä hyvään iskukuntoon heikentyvässä kysynnässä samalla, kun toinen pääkilpailija rämpii. Nokian panostukset tehokkuuteen purevat hyvin ja lisää säästöjä on odotettavissa, kun Alcatel-Lucent -synergiat alkavat realisoitua vahvemmin. Technologies-yksikkö jauhaa tasaista tulovirtaa, mikä myös tukee kannattavuutta. Arvioimme Nokian siten pystyvän ylläpitämään vakaata kannattavuutta yhä heikkenevässä kysynnässä”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nokian näkymät olivat kuitenkin varovaiset – yhtiön mukaan neljäs kvartaali tulee olemaan ”liikevaihdollisesti heikohko”. Inderesin mukaan arkkinoilla odotettiin ensi vuodelle vakaata liikevaihtoa ja yli 30 %:n tulosparannusta.

Epävarmuus näkymistä ei tee Nokiasta tällä hetkellä houkuttelevaa sijoituskohdetta.

”Hyvässä iskukunnossa olevasta Nokiasta olisi nyt helppo olla positiivinen, jos markkinanäkymät olisivat positiiviset. Näkyvyyttä markkinan piristymiseen ei kuitenkaan nyt ole ja arvostus ei ole vieläkään erityisen halpa ennusteemme valossa”, Inderes toteaa.

Analyysitalon arvion mukaan lähivuosien markkinaennusteissa on vielä vähintään noin 15-20 prosentin laskupaine tuloksen osalta. ”Se on käytännössä saman verran, kuin Nokian osake on laskenut Ericssonin tulosvaroituksen jälkeen.”

Nokian suhteellinen arvostustaso ei siis ole juurikaan laskenut, vaan osake on heijastellut heikentyneitä tulosnäkymiä, analyysitalo toteaa.

”Nokian oikaistut EV/EBIT-kertoimet tälle ja ensi vuodelle ovat 10x ja 9x. Kertoimet ovat hieman verrokkeja korkeammat ja Ericssonin tasolla. Noin 4 %:n tasolle nouseva osinkotuotto antaa arvostukselle hieman tukea.”

Inderesin suositus Nokian osakkeelle on Vähennä ja tavoitehinta on 4,3 euroa.

Kommentoi
Ylös
>