Kasvuosakkeet

Nokian Renkaat kasvaa lähivuosina vakuuttavasti

Rengasyhtiö Nokian Renkaiden markkinatilanne on kehittynyt loppuvuoden aikana positiivisesti, arvioi analyysitalo Inderes.

Rengasyhtiö Nokian Renkaiden markkinatilanne on kehittynyt loppuvuoden aikana positiivisesti, arvioi analyysitalo Inderes.

Talvirengassesonki päämarkkinoilla on alkanut hyvin ja varastotasojen ollessa pääosin normaaleja. Tämän pitäisi tämän luoda pohja hyvälle kysynnälle, Inderes arvioi Nordnetin aamukatsauksessa.¨

”Venäjällä uusien autojen myynnin lasku on hidastunut selvästi (lokakuu -2,6 %) ja markkina alkaa arviomme mukaan olla lähellä pohjia. Myös rupla on jatkanut lievää vahvistumistaan, mikä tukee yhtiön raportoitua myyntiä”, Inderes arvioi.

Analyysitalo odottaa rengasyhtiöltä selkeää liikevaihdon kasvua lähivuosilta. Yhtiön liikevaihdon kasvun Inderes ennustaa olevan lähivuosina keskimäärin noin 8 prosenttia per vuosi. Kasvun moottorina toimivat Pohjois-Amerikka ja Keski-Eurooppa, sekä Venäjän markkinoiden laskun pysähtyminen.

Liikevaihdon kasvu tulee näkymään myös tuloskunnossa.

Inderesin tavoitehinta rengasyhtiön osakkeelle on 36 euroa ja suositus on Lisää.

”Odotamme yhtiöltä myös selkeää tuloskasvua liikevaihdon kasvun myötä. Raaka-ainehintojennoususta huolimatta yhtiö kykenee säilyttämään bruttomarginaalinsa lähellä nykyistä historiallisen korkeaa tasoa johtuen tuotannon jatkuvasta tehokkuusparannuksesta sekä erinomaisesta hinnoitteluvoimasta. Kiinteiden kulujen pitäisi skaalautua alaspäin kohtuullisesti kasvuinvestoinneista huolimatta ja näin ollen liikevaihdon kasvu valuu tehokasti alimmalle riville.”

Inderes odottaa Nokian Renkaiden liikevoiton kasvavan keskimäärin noin 10 %:lla vuodessa lähivuosina.

Inderesin mukaan markkinat eivät ole vielä täysimääräisesti hinnoitelleet Venäjän parantuneita näkymiä.

Rengasyhtiön osakekurssin kurssinousu nojaa kasvunäkymiin, ei kertoimien kasvuun.

”Nokian Renkaiden arvostuskertoimet ovat mielestämme neutraalilla tasolla (2016P/E 18x, EV/EBITDA 11x) ja emme näe kertoimissa oleellista nousuvaraa. Osakkeen tuotto nojaakin tuloskasvuun (noin 10 %/v) sekä noin 5 %:n tasolla olevaan turvalliseen osinkotuottoon.”

Kommentoi
Ylös
>