Yritysuutiset

Kainuuseen saattaa nousta massiivinen biotuotetehdas

KaiCell Fibers -niminen yritys suunnittelee rakentavansa Paltamoon jopa 1000 henkilöä työllistävän biotuotetehtaan.

KaiCell Fibers on vahvistanut Paltamon valinnan biotuotetehtaan rakennuspaikaksi, kertoo Yle. Lähes 200 ha alue on varattu tulevaa KaiCell Fibers hanketta varten.

Tehdasalueelle on muodostumassa ainutlaatuinen uuden ajan bioekosysteemi, jossa tuotetaan selluloosajohdannaisia ratkomaan kohdemarkkinoiden ympäristöongelmia sekä perinteisiä kuitujalosteita, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

”Biotalouteen ollaan luomassa ekosysteemiä – BioFutureFactory – johon toivotetaan tervetulleeksi niin PK-yritykset kuin instituutiotkin hyödyntämään perustuotannon – KaiCell Fibers – luomaa infraa, energiaa ja sivuvirtoja.”

Ekosysteemi BioFutureFactory lanseerattiin syyskuussa Italiassa. Hanketta ollaan yhtiön mukaan viemässä seuraavaan vaiheeseen, jolla valmistaudutaan tuleviin YVA-tarpeisiin sekä valitun uuden tuotesuunnan osalta tarkennetaan hankkeen teknistaloudellisia tarkasteluja. Työtä tehdään yhdessä kohdemarkkinoiden kumppaneiden kanssa.

Biotuotetehtaalla aiotaan käyttää kainuulaista puuta.

“Suomen metsävarat kyllä riittävät. Luken mukaan metsien kasvu nousee jopa 150 Miljoonaan kuutioon. Kainuu on toistaiseksi ollut lähinnä reservinä muiden käytölle ja tähän ollaan hakemassa muutosta omalla elinvoimaisella biotuotetehdashankkeella.” sanoo hallituksen jäsen Jukka Kantola.

Mitä lähempää puut tehtaalle saadaan sitä enemmän jää alueelle hyvinvointia ja metsänomistajat saavat raaka-aineestaan oikean hinnan. Hankkeessa on kesän ja syksyn aikana vahvistunut tuotesuunta, jota nyt työstetään yhdessä kumppaneiden kanssa.

Hankkeen resurssit ovat yhtiön mukaan kokeneita teollisuuden osaajia. “Meidän on alati luotava Suomeen uusia ratkaisuja, jotka kiinnostavat investoreita maailmanlaajuisesti. Sellutehdas yksinään ei enää herätä riittävää kiinnostusta. Siksi olemmekin jälleen kerran onnistuneet luomaan täysin uudentyyppisen ratkaisun hyödyntäen Kainuun vahvuuksia. Vain näin luodaan kestävää toimintaa biotalouteen”, toteaa Kantola.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös