Yritysuutiset

Technopolis myy kiinteistöomaisuuttaan

technopolis-osakekurssi-112016

Technopolis ilmoitti eilen myyvänsä jäljellä olevan Lappeenrannan liiketoiminnan sekä Tampereen Finnmedin kampuksen.

Kauppahinta on yhteensä 60,6 miljoonaa euroa ja ostajina on joukko kotimaisia sijoittajia: sijoitusrahastot eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt, kiinteistösijoitusyhtiö Investors House Oyj, sekä sen hallinnoima ja osaomistama Kampus Skinnarila Oy.

Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 38 300 neliötä. Kauppahinta ylittää kohteiden käyvän arvon. Kaupan vaikutus Technopoliksen vuoden 2016 liikevaihtoon on -1,0 miljoonaa euroa ja käyttökatteeseen +0,3 miljoonaa euroa. Yhtiön ohjeistus vuodelle 2016 ei muutu.

Evlin mukaan Technopolis on jo jonkin aikaa yrittänyt divestoida osia Suomen portfoliostaan.

”Pidämme yhtiön salkun painon siirtämistä Suomesta ulkomaille hyvänä strategiana. Erityisesti konseptiin huonommin istuvista kohteista eroon pääseminen on positiivinen asia, varsinkin kun huomioidaan käyvän arvon ylittävä kauppahinta ja Technopoliksen osakkeen arvostus, joka on selvästi alle oman pääoman kirja-arvon”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Evlin suositus Technopolikselle on Osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös