Sijoitusuutiset

Saksalainen Nordic Growth Market haastaa Helsingin Pörssin

Nordic Growth Market tarjoaa nyt suomalaisyrityksille mahdollisuuden listautua pörssiin.

Valittavissa on kaksi listavaihtoehtoa, joista toinen on säännelty ja toinen sääntelemätön.

Nordic Growth Marketin (NGM) omistaja on saksalainen Börse Stuttgart, yksi Euroopan johtavista pörsseistä. NGM toimii tällä hetkellä Pohjoismaissa. NGM on tarjonnut NDX-markkinapaikkansa (Nordic Derivatives Exchange) suomalaisten sijoittajien käyttöön vuodesta 2010 alkaen.

Nyt NGM laajentaa yritystoimintaansa ja alkaa tarjota suomalaisyrityksille niiden osakkeiden noteerausta euroina ja Ruotsin kruunuina, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Pörssi tarjoaa yhtiöiden käyttöön kaksi listaa: NGM Equity (säännelty pörssilista) ja  (sääntelemätön lista). Lisäksi käytettävissä on noteeraamattomien yhtiöiden ympäristö Nordic Pre Market.

Nasdaq on tällä hetkellä Suomen markkinoiden ainoa yhtiöpuolella toimiva pörssi. NGM-pörssin tNordic MTFoimitusjohtaja Roger Peleback kertoo, että halu tarjota markkinoille toinen vaihtoehto on yksi lanseeraukseen johtaneista syistä.

”Markkinoiden kehittyminen edellyttää kilpailua, ja Suomen markkinoilla tarvitaan asiakassuuntautunutta pörssiä, joka ottaa suuremman vastuun yhtiöiden kasvun tukemisesta. Olen vakuuttunut, että vahva keskittymisemme asiakkaaseen ja kustannustehokkaat ratkaisumme ovat kiinnostavia monille yrityksille”, Roger Peleback sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös