Osakeanalyysit

Suomen Hoivatilat vakuuttavasti kasvupolulla

Kuva: Suomen Hoivatilat Oyj.

Kuva: Suomen Hoivatilat Oyj.

Päivä- ja hoivakotikiinteistöihin erikoistunut Suomen Hoivatilat raportoi eilen odotuksia vahvemmasta kasvusta. Analyysitalo Inderesin mukaan yhtiön kasvunäkymät ovat realistiset.

Suomen Hoivatilojen liikevaihto nousi kolmannella vuosineljänneksellä 1,9 miljoonaan euroon, kun analyysitalo Inderes oli odottanut yhtiön yltävän 1,7 miljoonan euron liikevaihtoon.

Liikevaihto kasvoi tämän vuoden kolmella vuosineljänneksellä lähes 114 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Vahva kasvu jatkuu ensi vuonnakin

Kesäkuun lopun jälkeen yhtiö on sopinut kymmenestä uudesta kiinteistöhankkeesta. Näiden hankkeiden arvo on yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Marraskuun aikana käynnistyy myös yhtiön historian sadas kiinteistöhanke: kehitysvammaisten palvelutalo Keravalle. Katsauskaudella valmistui 9 kpl kiinteistöjä, jotka alkoivat tuottaa vuokrakassavirtaa elokuusta 2016 lähtien.

Myös tuloskasvu oli vakuuttavaa. Nettotulos nousi kolmannella kvartaalilla 3,2 miljoonaan euroon viime vuoden 2,9 miljoonasta eurosta. Tuloskasvu oli Inderesin odotusten mukaista.

Hoivatilojen kasvun rajat eivät näytä tulevan vastaan jatkossakaan, sillä yhtiö nosti vuoden 2017 kasvunäkymiään.

Hoivatilat odottaa vuoden 2016 liikevaihdon olevan edelleen 7,3 – 7,5 miljoonaa euroa ja operatiivisen tuloksen olevan 2,7 – 3,0 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 liikevaihto tulee olemaan vähintään 12 miljoonaa euroa, kun aiempi arvio oli vähintään 11 miljoonaa euroa.

”Uusi 2017 ohjeistus on lähellä aikaisempia ennusteitamme ja se vaikuttaa alustavasti Q3- liiketoimintakatsauksen perusteelle mielestämme hyvin realistiselta”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Osakeanti tulossa?

Hoivatilat kertoi liiketoimintakatsauksessa myös mahdollisesta osakeannista. Yhtiö selvittää vaihtoehtoja yhtiön tulevien kiinteistöhankkeiden rahoittamiseksi sekä oman pääoman että vieraan pääoman ehtoisin instrumentein.

Inderes suhtautuu osakeantiin positiivisesti. ”Nykyisessä tilanteessa osakeanti olisi mielestämme positiivinen asia osakkeenomistajille, sillä yhtiö pystyisi uusilla pääomilla hyödyntämään nykyistä poikkeuksellisen vahvaa hoivakiinteistöjen kysyntää vauhdittamalla rakennuttamishankkeitaan ja nostamaan siten pääoman tuottoaan entisestään nykyisestä.”

Suomen Hoivatilojen osake on arvostettu tällä hetkellä noin 24 prosenttia yli Inderesin ennustaman vuoden 2017 lopun nettovarallisuuden käyvän arvon.

Analyysitalo ei kuitenkaan pidä Hoivatilojen arvostusta liian korkeana. ”Yhtiön erittäin korkea oman pääoman tuotto, vahva kasvuvauhti ja matala riskiprofiili huomioiden nykyinen preemiohinnoittelu on mielestämme perusteltu.”

Inderesin suositus Hoivatilojen osakkeelle on Lisää ja tavoitehinta on 6,7 euroa.

Lue Hoivatilojen kolmannen vuosineljänneksen liiketoimintakatsaus tästä: Suomen Hoivatilat, liiketoimintakatsaus 1.1. – 30.9.2016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös