Asunnot ja kiinteistöt

Omakotitalojen välityspalkkiot nousussa – näin suuri on välityspalkkio keskimäärin

Kiinteistöjen välityspalkkiokeskiarvot ovat nousseet Suomessa vuoden takaisesta, kertoo Asuntomyynti.fi-sivustoa ylläpitävä Effortia Oy.

Merkittävimmin omakotitalojen, tonttien ja tilojen välitysprosentit vahvistuivat suurista kaupungeista Vaasassa +3,6 prosenttia ja Vantaalla +2,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, Effortia kertoo tiedotteessaan.

Kiinteistöjen arvonlisäverollinen välityspalkkiokeskiarvo nousi vuoden tarkastelujaksolla koko maan tasolla vain 0,2 prosenttia.

Effortian mukaan Suomessa kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,34 prosenttia sisältäen arvonlisäveron. Edullisinta kiinteistönvälitystä saa juuri nyt Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät kiinteistönvälityksestä keskimäärin 3,58 prosenttia. Kalleinta kiinteistönvälitys sen sijaan on Hämeenlinnassa, jossa esim. omakotitalon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,61 prosenttia.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo sen sijaan laski vuoden tarkastelujaksolla 0,2 prosenttia.

Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,15 prosenttia sisältäen arvonlisäveron. Matalinta välitysprosenttia asunto-osakkeissakin tarjotaan Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,52 prosenttia. Korkeinta asunto-osakkeiden välitysprosenttia sen sijaan ehdotetaan Jyväskylässä, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,42 prosenttia.

Tutustu välityspalkkiovertailuun tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös