Osakeanalyysit

Uponorilla hyvät näkymät

Nordean mukaan Uponorin näkymät ovat nyt monella tavalla positiivisia.

Donald Trump on useaan otteeseen kertonut tavoitteekseen veroalennukset. Tänään USA:n presidentiltä odotetaan linjauksia veropolitiikastaan.

Sijoittajat odottavat vesikielellä erityisesti yritysverotuksen alennusta, sillä Yhdysvalloissa on yritysten tulosten verotus varsin korkea, peräti 35 prosenttia. Esimerkiksi Suomessa yhteisövero on laskettu 20 prosenttiin.

Nordean mukaan kotimaisista osakkeista yksi suurimpia hyötyjiä USA:n mahdollisista veromuutoksista olisi rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittaja Uponor.

”Uponorin liikevoitosta yli puolet tehtaillaan USA:ssa, ja yhtiön tuotanto on myös paikallista. Suuntaa antavasti arvioimme Uponorin nettotuloksen nousevan yli 10 %:lla jos USA:n yritysverotusta laskettaisiin nykyisestä 35 %:sta 20 %:iin”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Uponorin näkymät ovat muutenkin myönteiset.

Nordean mukaan USA:ssa asuntokaupan kasvu on hieman laantunut, mutta kasvutahti on yhä hyvällä tasolla. ”Euroopassa rakentaminen on pitkästä aikaa elpymässä ja näkymät Uponorin suurimmilla markkinoilla ovat myönteiset.”

Lisäksi Uponorin mittavan säästöohjelman hyödyistä osa on yhä edessä.

Lisämielenkiintoa Nordean mukaan herättää varsinkin Uponorin ja Belkinin yhteisyrityksessä kehitetty vedenpainemittari, josta odotetaan uutisia kuluvan vuoden aikana. ”Mittari on tällä hetkellä betatestauksessa, ja myyntiin tuote saattaa tulla vuoden loppua kohden. Yhtiön mukaan vakuutusyhtiöt ovat jo osoittaneet kiinnostusta tuotetta kohtaan, sillä vesivahingot ovat vakuutusyhtiöille suuri riesa”, Nordea toteaa.

Uponorin osake on viime päivinä ollut laskussa, ja Nordea nykyisen kurssitason varsin houkuttelevana.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös