Sijoitusuutiset

Sijoitusneuvonta myllerryksessä – EU-sääntely jakaa sijoitusneuvojat kahteen ryhmään

Tulevaisuudessa on kahdenlaisia sijoitusneuvojia.

Sijoitusneuvontaan tulee kaksi merkittävää muutosta ensi vuoden alusta. Sijoituspalveluita käyttävien sijoittajien on hyvä tuntea nämä muutokset.

Ensi vuoden alussa voimaan tuleva MiFID II -sääntely pyrkii korjaamaan sijoitusneuvonnan epäkohtia. Sijoitusneuvojat tullaan jakamaan kahteen ryhmään: riippumattomiin ja epäitsenäisiin.

Ensi vuonna riippumattomat sijoitusneuvojat eivät saa ottaa vastaan palkkioita tai muita etuja kolmansilta osapuolilta. Heidän pitää siis tarjota aidosti puolueetonta sijoitusneuvontaa.

Toisen ryhmän muodostavat epäitsenäiset sijoitusneuvojat, joille palkkioiden vastaanottaminen kolmansilta osapuolilta on sallittua, mikäli ne parantavat asiakkaalle tarjottavan palvelun laatua eivätkä haittaa palveluntarjoajan velvollisuutta rehellisesti, tasapuolisesti ja ammattimaisesti.

Mistä asiakas sitten tietää, kumpaan ryhmään kuuluvasta sijoitusneuvojasta on kyse?

Vastaus on yksinkertainen: sijoitusneuvojan on kerrottava asiakkaalle selkeästi, mistä palvelumallista on kyse, kertoo Finanssivalvonnan toimistopäällikkö Eeva Granskog Viisas Raha -lehden haastattelussa.

Granskogin mukaan kaikkien neuvojien on myös kerrottava tuotevalikoimastaan sekä omasta suhteestaan tuotteiden liikkeenlaskijoihin.

Toinen merkittävä asia liittyy sijoitusneuvojan palkkioihin.

Sijoitusneuvojien on jatkossa kerrottava saamiensa kannustimien – kuten esimerkiksi myyntikomissioiden – luonne ja määrä asiakkaalle mahdollisimman tarkasti ja ymmärrettävästi ennen sijoituspalvelun tarjoamista.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös