Talouden trendit

Maailman kalleimmat kaupungit löytyvät Aasiasta

Uutistoimisto Bloomberg listasi maailman 10 kalleinta kaupunkia.

Maailman 10 kalleimman kaupungin joukosta viisi on Aasian kaupunkeja. Bloombergin mukaan syynä on maanosan vahva talouskasvu joka näkyy suurten metropolien hintatason nousuna.

Singapore on nimetty maailman kalleimmaksi kaupungiksi jo neljättä kertaa peräkkäin.  Tärkein syy kaupungin kalleuteen on se, että auton omistaminen on kalleinta maailmassa. Myös pukeutuminen on kaupungissa kallista.

Singapore maailman kallein kaupunki

Singapore

Kymmenen kalleimman kaupungin joukossa kallein eurooppalainen kaupunki on Sveitsin Zurich. Maan talous on yksi Euroopan vahvimmista.

Zurich Sveitsi Euroopan kallein kaupunki

Zurich, Sveitsi.

Japanin Tokio nousi peräti seitsemän sijaa viime vuodesta, ollen nyt neljänneksi kallein kaupunki maailmassa. Tokion hintatason nousu johtuu maan valuutan, jenin kurssinoususta. Myös toinen japanilaiskaupunki, Osaka nousi peräti yhdeksän sijaa viime vuodesta.

Tokio Japani kallis kaupunki

Tokio, Japani.

Aasialaiskaupunkien voi odottaa pysyvän kalliina myös tulevaisuudessa, sillä IMF odottaa maanosan merkityksen kasvavan selvästi maailmantaloudessa. IMF ennustaa että vuoteen 2020 mennessä Aasian talouksien osuus maailman bruttokansantuotteesta nousee nykyisestä 40 prosentista kahteen-kolmasosaan.

Maailman kalleimmat kaupungit

1. Singapore

2. Hong Kong

3. Zurich, Sveitsi

4. Tokio, Japani

5. Osaka, Japani

6. Soul, Etelä-Korea

8. Geneve, Sveitsi  /  Pariisi, Ranska

9. New York, USA / Kööpenhamina, Tanska

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös