Oma talous

10 kovapalkkaisinta YouTube-tähteä

Ajat muuttuvat ja nyt myös tubettaminen on mahdollisuus päästä kiinni todella koviin ansioihin.

Kovin moni ei pysty elättämään itseään YouTubella, mutta esimerkiksi PewDiePie tienasi viime vuonna 15 miljoonaa dollaria.

Tubettaminen antaa koomikoille, pelaajille ja temppuilijoille mahdollisuuden päästä kiinni koviin tuloihin ohi perinteisten urapolkujen. Suuret seuraajamäärät antavat valtaa ja itsenäisyyttä, mutta niillä voi myös tehdä riihikuivaa rahaa.

Forbesin mukaan 10 suosituinta YouTube-kanavaa tienasivat yli 70 miljoonaa vuonna 2016. Tässä on kasvua edellisvuodesta 23 prosenttia.

1. PewDiePie

Tulot: 15 miljoonaa

Seuraajat: 49 756 391

Viisi vuotta sitten ruotsalainen videopelaaja Felix Arvid Ulf Kjellberg, 27, jätti insinöörin opinnot sikseen panostaakseen täysillä YouTube-kanavaansa PewDiePie.

Felix on ensimmäinen ihminen, jota on katsottu YouTuben kautta yli 10 miljardia kertaa. Nykyään Englannissa asuva Felix on toista vuotta putkeen kovapalkkaisin Youtube-tähti. Vuonna 2016 Felix tienasi 15 miljoonaa dollaria, eli kolme miljoonaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Tältä näyttää mestarin taidonnäyte.

 

2. Roman Atwood

Tulot: 8 miljoonaa

Seuraajat: 10 152 692

Roman Atwood häviää ”PewDiePie”lle, mutta hän on kuitenkin YouTuben kovapalkkaisin pilailija, jonka kolttosia ja piilokameraa seuraa yli 10 miljoonaa ihmistä.

Tämän videon lopulla jekutetaan myös Duudsoneita.

3. Lily Singh

Tulot: 7,5 miljoonaa

Seuraajat: 10 296 350

Tämän vuonna 2010 perustetun Kanadalaisen koomikon kanava on kerännyt yli 1,3 miljardia näyttökertaa. Suosituimmilla videoillaan Singh esittää vanhempiaan.

4. SMOSH

Tulot: 7 miljoonaa

Seuraajat: 22 474 510

Andrew Hecox ja Daniel Anthony Padilla ovat molemmat 29 vuotiaita ja he ovat yhdessä luoneet komediakaksikon, joka tunnetaan nimellä SMOSH. Hecox ja Padilla ovat ensimmäiset tubettajat, joilla on omat vahanukkensa Madame Tussaudin vahakabinetissa.

5. Tyler Oakley (jaettu 5. sija)

Tulot: 6 miljoonaa

Seuraajat: 8 087 829

Okleyn videoilla nähdään muun Hillary Clintonin ja Michelle Obaman haastatteluja ja hän on tehnyt Ellen Degeneris kanssa sopimuksen oman digitaalisen talk shown perustamisesta.

5. Rosanna Pansino (jaettu 5. sija)

Tulot: 6 miljoonaa

Seuraajat: 7 398 450

Rosanna Pansino juontaa suosittua nörttien kokkausohjelmaa nimeltään Nerdy Nummies.

7. Markiplier (jaettu 7. sija)

Tulot: 5,5 miljoonaa

Seuraajat: 15 523 276

Seitsemällä sijalla on videopelaaja Mark Fischbach, joka tunnetaan paremmin nimellä Markiplier. PewDiePien tapaan Markiplierin katsojia kiehtoo pelin ohessa annetut selostus.

7. German Garmendia (jaettu 7. sija)

Tulot: 5,5 miljoonaa

Seuraajat: 30 317 411

Garmendia on 26-vuotiaana listan nuorin tubettaja. Tämän chiileläisen koomikon YouTube-kanavalla voit myös nähdä hänen bändinsä Ancudin videoita.

9. Colleen Ballinger (jaettu 9. sija)

Tulot: 5 miljoonaa

Seuraajat: 7 359 094

Colleen Ballinger on tienannut miljoonia hahmollaan ”Miranda laulaa”. Hahmolla ei ole nuottikorvaa, mutta on vakuuttunut kohtalostaan kuuluisuuden parrasvalossa.

9. Good Mythical Morning (jaettu 9. sija)

Tulot: 5 miljoonaa

Seuraajat: 11 545 537

Rhett James McLaughlin ja Charles Lincoln tunnetaan paremmin koomikkoduuona Rhett ja Link.

Kaksikko on kasvattanut seuraajakuntaansa muun muassa tacojen sokkotesttillä ja skorpionin syönnillä.

Suomen tubettajat

Suomen tubettajilla on vielä matkaa miljoonatuloihin. Tubettajatähdistä tulojen kärkeen nousee Henri Karikuusi, alias Herbalisti. Karikuusi tienasi viime vuonna ansiotuloja liki 55 000 euroa.

YouTube voi myös aukaista muita mahdollisuuksia. Sara Forsbergin alias Smoukahontasin 12 miljoonaa kertaa katsotut kielivideot ovat aukaisseet ovet Hollywoodiin. Forsberg loi ensin avaruusolioiden kielen Star Warsiin ja hän teki saman Star Trek Beyond -elokuvaa varten. Saara tekee myös musiikkia ja vaatteita.

Kommentoi
Ylös
>