Kasvuosakkeet

Suomen Hoivatilat jatkaa vahvaa kasvua

Suomen Hoivatilat osakekurssi osakkeet pörssi

Suomen hoivatilat jatkaa kasvun tiellä.

Suomen Hoivatilojen keskiviikkona julkaisema ensimmäisen vuosineljänneksen liiketoimintakatsaus oli operatiivisesti lähellä Inderesin ennusteita, arvioi analyysitalo aamukatsauksessaan. Yhtiö myös nosti 2017 odotetusti ohjeistustaan.

Suomen Hoivatilat on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat on tehnyt yhteistyötä jo 50 kunnan kanssa ja vastannut yli sadasta hoivakiinteistön rakennushankkeesta.

Hoivatilat hyötyy kolmesta suuresta muutostrendistä: väestön ikääntymisestä, kaupungistumisesta ja sote-uudistuksesta.

Yhtiön mukaan väestön ikääntyminen ja kaupungistumiskehitys yhdessä vanhenevan rakennuskannan kanssa luovat kasvavan tarpeen sekä uusille päiväkodeille että hoivan tiloille, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula Hoivatilojen nettisivuilla. Karjulan mukaan meneillään olevan sote-uudistuksen odotetaan avaavan mahdollisuuksia uusille toimintamalleille ja yksityiselle sektorille valinnanvapauden lisääntyessä.

Hoivatilojen operatiivinen tulos oli 0,9 miljoonaa, kun Inderesin ennuste oli 1,0 miljoonaa euroa. Raportoitu tulos 3,1 miljoonaa euroa jäi selvästi 4,2 mijoonan euron Inderesin ennusteesta. Tämä johtuu analyysitalon mukaan  odotuksia pienemmistä kiinteistöjen käyvän arvon muutoksista.

Yhtiö ei päivittänyt tuottovaatimuksiaan käyvän arvon laskennassa, vaan arvot perustuivat 2016 lopun tuottovaatimuksiin. Inderes odottaa tämän kompensoituvan kuitenkin toisen kvartaalin tuloksessa, jossa yhtiö päivittää tuottovaatimuksensa.

Kiinteistöportfolion käypä arvo nousi reippaasti ja  saavutti kaudella 173 miljoonan euro tason, kun vuosi sitten arvio oli 97 miljoonaa euroa. Inderes uskoo kasvun jatkuvan.

“Kasvu tulee myös jatkumaan, sillä yhtiö on sopinut maaliskuun jälkeen merkittävistä uusista kiinteistöhankkeista. Hoivatilat nosti 2017 ohjeistustaan kiinteistöjen käyvän arvon osalta, kuten olimme ennakoineet ja odottaa nyt 225-245 MEUR:n käypää arvoa vuoden 2017 lopussa. Ohjeistus vaikuttaa alustavan arviomme mukaan realistiselta. Q1-liiketoimintakatsaus ei tule todennäköisesti aiheuttamaan merkittäviä muutoksia aikaisempiin 2017 ennusteisiimme yhtiöstä.”

Inderesin suositus Suomen Hoivatilojen osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 8,1 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös