Indikaattorit

Suhdannekäänne on tosiasia – EK: käänne vauhdittunut kaikilla päätoimialoilla

Elinkeinoelämän Keskusliiton uusimman Suhdannebarometrin mukaan Suomen elinkeinoelämän suhdannekuva on parantunut vuoden 2017 alussa.

Koko elinkeinoelämän yleisiä suhdannenäkymiä mittaava saldoluku vahvistui huhtikuussa. Yleisen suhdannetilanteen arvioidaan paranevan kesän ja syksyn 2017 aikana.

EK tiedusteli yrityksiltä huhtikuussa arvioita suhdannekehityksestä vuoden 2017 kesän ja syksyn aikana. Tiedustelu koskee Suomessa tapahtuvaa toimintaa.

Suhdannenäkymät olivat melko samankaltaiset kaikilla päätoimialoilla. Teollisuuden saldoluku vahvistui huhtikuussa lukemaan +13 (tammikuussa +7). Rakentamisen suhdannenäkymät olivat tasolla +19 (tammikuussa myös +19) ja palvelualojen odotukset nousivat puolestaan lukemaan +20 (tammikuussa +13).

Teollisuuden saamien uusien tilausten määrä kasvoi tuntuvasti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ja selvän kasvun ennustetaan jatkuvan myös loppukeväällä. Tilauskanta on parantunut, ja sitä kuvataan jo hieman keskimääräistä vahvemmaksi. Rakentamisessa tilausten määrään ei ennusteta juuri muutoksia ja tilauskanta on tavanomaisella tasolla.

teollisuus tilaukset suhdanteet tilausodotus talous

Kaikilla päätoimialoilla tuotannon ja myynnin kasvu on kiihtynyt tammi−maaliskuun aikana. Lähikuukausina kasvun ennustetaan jatkuvan melko ripeänä. Työvoiman määrä on kasvanut loivasti sekä teollisuudessa, rakentamisessa että palvelualoilla. Myös seuraavalla kolmen kuukauden jaksolla kaikkien päätoimialojen henkilöstö kasvaisi aavistuksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös