Talouden trendit

Naiset etsivät erilaisia autoja kuin miehet

Taloudellisuus on tärkein auton valintakriteeri, kertoo Danske Bank.

Auton hankinnasta unelmoi tuoreen tutkimuksen perusteella joka viides suomalaisista (19 %) ja näistä lähes joka toinen (44 %) aikoo myös toteuttaa autounelmansa vuoden sisällä. Tulokset ovat peräisin Danske Bankin rahoitusyhtiö Danske Financen vuosittain Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

On myös entistä todennäköisempää, että suomalaiset hankkivat täysin uuden auton. Danske Bankin mukaan tärkeimpänä uuden menopelin valintakriteerinä suomalaiset pitävät auton taloudellisuutta, ja joka viides (21 %) valitsisi seuraavaksi autokseen sähkö-, kaasu- tai hybridiauton.

Epävarmuus rahoituksen saamisessa on kuitenkin tällä hetkellä kaikkein merkittävin syy autounelmien toteuttamatta jättämiselle. Lähes 60 prosenttia vastaajista saattaa jättää auton hankkimatta, jos varmuutta rahoituksen saamisesta ei ole.

Miesten ja naisten autohaaveet ovat kuitenkin selvästi erilaisia, mikä ei liene yllätys.

Naisostajan unelma autokaupoilla on ympäristöystävällinen ja edullinen auto, jonka kulutus on pieni ja rahoitus on taattu. Miehet sen sijaan unelmoivat hienommista ja paremmin varustelluista autoista. Naisista 63 prosenttia valitsisi alle 20 000 euron maksavan auton, kun taas miehistä vastaava luku on
49 prosenttia.

Naisostajien kohtaaminen autoliikkeessä ei suju tänä päivänä aivan kitkatta. Tutkimuksen mukaan naisasiakkaista 42 prosenttia kokee, että myyjät suhtautuvat heihin eri tavalla kuin miesasiakkaisiin (alle 36-v.: 61 %) ja jopa 61 prosenttia (alle 36-v.: 74 %) kokee, että myyjät sivuuttavat naisen ostajana ja puhuttelevat ensisijaisesti mukana olevaa miestä autokaupoilla.

Tämä kohtelu näkyykin siinä, että alle 36-vuotiaista naisista merkittävästi suurempi osa aikoo jatkossa vähentää autoliikkeissä asiointia ja siirtyä hoitamaan auton ostamiseen liittyviä asioita verkossa itsenäisesti. Valtaosa naisista (62 %) kokee kuitenkin saavansa kysymyksiinsä myyjältä vastauksen asiallisesti ja vähättelemättä.

Kilpailuta autohuolto ja säästä jopa 40%
AutoJerry.fi

Kommentoi
Ylös
>